Muinaispukukorut

Muinaispuvut ovat viikinki- ja ristiretkiajan (1000-1200 -lukujen) pukujen rekonstruktioita, jotka pohjautuvat arkeologisissa kaivauksissa tehtyihin hautalöytöihin. Muinaispuvut heijastavat aikakautensa käsityötaidon korkeaa tasoa. Puvut ja niihin kuuluvat korut kertovat myös siitä, kuinka vaatteilla ilmaistiin ihmisten sosiaalista asemaa. Juhla-asuja koristivat näyttävät ketjulaitteet, hopeasoljet sekä kullankiiltävät pronssispiraalit. Asujen koristelu pronssispiraaleilla on ollut suomensukuisten kansojen ja balttien käyttämä koristelutekniikka, jolla on korvattu muualla Euroopassa käytetyt kulta- ja hopealangasta kudotut kankaat ja vyöt. Spiraalikoristelu ilmentää myös Bysantin hovimuodista ja itäisen kirkon ikonitaiteesta saatuja vaikutteita. Suomalaisia muinaispukuja voidaan Euroopankin mittapuun mukaan pitää ainutlaatuisina vaatteen välittäminä viesteinä vuosituhannen takaa.

Tilautuotteiden valmistuksessa on katkos touko-heinäkuussa 2020. Uusien muinaiskorutilausten tuotanto jatkuu viikolla 32/2020. Muinaispukukorujen toimitusaika on 16 viikkoa. Huomioithan, että tilaustuotteilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta. Lisätiedot koruista: [email protected].

Euran puku

Muinais-Karjalan puku

KATSO KORUT »

KATSO KORUT »

 

 

Perniön puku

Mikkelin Tuukkalan puku

KATSO KORUT »

KATSO KORUT »

Mikkelin seudun puku

Kaarinan Kirkkomäen puku

KATSO KORUT »

KATSO KORUT »

Maskun puvun korut

KATSO KORUT »

! Käytät vanhaa selainta jota sivustomme ei tue. Päivittämällä selaimesi varmistat sivuston toimivuuden ja turvallisuuden.