Toivotuimmat klassikot

Nostamme vuosittain arkistojen aarteita menneiltä vuosikymmeniltä takaisin mallistoon. Olemme suunnittelemassa seuraavia valintoja, mutta on niin vaikea päättää! Kysymmekin nyt mielipidettäsi: minkä näistä neljästä Kalevala Koru -klassikosta sinä toivoisit palaavan valikoimaamme? Mallistoon palaisi korvakorun lisäksi muita korusarjan osia. 

Äänestys on päättynyt maaliskuussa 2019, kiitos osallistuneille!


1 Lapin koru

Lapin korun malli on hopeinen solki Inarista. Korusta on ollut mallistossamme erilaisia versioita 1960-luvulta aina viime vuosiin saakka. Tätä versiota on valmistettu 1970-luvulla.

2 Ähtävän koru

Ähtävän korun esikuva on peräisin 600-luvulta. Koru oli mukana jo 1940-luvun alun koruluetteloissamme, ja sitä valmistettiin 2000-luvun ensimmäisiin vuosiin asti.

3 Karjalainen nauhapunos

Ristiretkiaikaisiin ketjunkannattimiin perustuva Karjalainen nauhapunos on kuulunut mallistoomme erilaisina versioina aivan ensimmäisestä vuoden 1937 kokoelmasta aina viime vuosiin saakka. Tämän pienen kolmihelaisen mallin valmistus päättyi 1990-luvulla.

4 Kaksipäinen hevonen

Kiehtova koru perustuu rautakautisiin eläinriipuksiin, jotka itäisten esikuviensa mukaisesti oli usein koristeltu pahoja henkiä karkottavilla helisevillä heloilla. Kaksipäinen hevonen on ollut mallistossamme 1950-luvulta vuosituhannen vaihteeseen saakka.

! Käytät vanhaa selainta jota sivustomme ei tue. Päivittämällä selaimesi varmistat sivuston toimivuuden ja turvallisuuden.