Vastuullisuus

Vastuullisuus

Katseenkestävää kauneutta

Käytämme koruissamme 100 % kierrätettyä kultaa ja noin 85 % käyttämästämme hopeasta on kierrätettyä. Loput 15 % on peräisin pohjoismaisista kaivoksista. Korujen valmistus kierrätetyistä raaka-aineista kuluttaa luonnonvaroja moninkertaisesti vähemmän kuin uuden raaka-aineen käyttäminen. Koruissamme käytetyt timantit tulevat luotettavilta kotimaisilta kumppaneilta, jotka ovat sitoutuneet Kimberleyn sopimukseen ja ovat Responsible Jewelry Councilin jäseniä. Tämä takaa vastuullisen toimitusketjun timanttikaivokselta loppukuluttajalle.

 

Olemme myös luoneet alan käytäntöjä uudistavan ja hankintaketjun läpinäkyvyyttä parantavan toimintamallin, joka vaatii toimitusketjulta korkeamman tason sitoutumisen eettisiin periaatteisiin. Kotimainen valmistus » on aina ollut tärkeä arvo yrityksemme toiminnassa. Myös eettisesti ja kestävästi tuotettu korumateriaali on meille lähtökohta, samoin kuin se, että materiaali kestää aikaa.

Myös valmistuksessa syntyvästä jalometallijätteestä pidetään huolta. Jalometallijäte kierrätetään ja puhdistetaan uusiokäyttöön – jopa hiontavaiheessa syntyvä metallipöly. Puhdistamme myös valmistuksessa syntyvät prosessivedet kemikaaleista ja metalleista huippumodernilla tekniikalla ennen niiden laskemista viemäriverkostoon.

Hyväntekeväisyys

Yrityksemme suhde hyväntekeväisyyteen on poikkeava, koska yrityksen alku ja syy olla olemassa juontaa juurensa hyväntekeväisyysajatuksesta. Perustajina oli 1930-luvulla joukko yhteiskunnallisesti aktiivisia ja tiedostavia naisia, jotka korujen myynnillä halusivat pystyttää patsaan kalevalaiselle naiselle. Kerätyillä varoilla päätettiin kuitenkin auttaa sodan hädänalaisia; perustettiin Äitikoteja, lepopaikkoja monilapsisten perheiden äideille ja avustettiin myös muun muassa lastenkoteja ja Karjalan evakoiden tilapäiskoteja.


Kuvassa Syli-riipus jonka myynnillä on tuettu Ensi- ja turvakotien liiton työtä.

Myöhemmin hyväntekeväisyyskorujen tuotolla on jatkettu pitkää perinnettä yhteiskunnallisesti merkittävien hankkeiden tukemisessa. Korujen avustuskohteiksi on vuosien varrella valikoitunut erityisesti naisia ja lapsia tukevia kohteita, kuten esimerkiksi Roosa nauha, Naisten Pankki ja Pelastakaa Lapset ry. Tutustu mallistossamme tällä hetkellä oleviin hyväntekeväisyyskoruihin tästä ».

Aiemmin toteutettuja hyväntekeväisyyskoruja:

2015, 2016, 2017, 2018, 2019 Roosa nauha -korut, tuen kohteena Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys.

2018 Syli, tuen kohteena Ensi- ja turvakotien liitto.

2016 Ystävänristi, tuen kohteena Kotimaanavun Suurella Sydämellä -vapaaehtoistoiminta.

2015 Päivänsäde, tuen kohteena Pelastakaa Lapset ry.

2013 Suojassa, tuen kohteena Uusi Lastensairaala 2017 -hanke.

2012 Sukupolvien ketju, tuen kohteena Suomen Aivosäätiö.

2009 Maan voima, tuen kohteena Naisten Pankki.

2007 Meri, tuen kohteena Suomen Luonnonsuojeluliitto Puhtaan Itämeren puolesta.

2006 Afrikan aika, tuen kohteena Ghanalaisten tyttöjen koulunkäynti.

2002 Lilja, Suomen itsenäisyyden 85-vuotisjuhlakoru, tuen kohteena Sotaveteraanien naisjärjestö.

1990-luku Luvajärvi-koru, tuen kohteena Unescon kulttuuriprojekti Vienan runokylien elvyttämiseksi.

Kestävää muotoilua

Vastustamme kertakäyttökulutusta ja tavoitteenamme on valmistaa laadukkaita, aikaa kestäviä ja muotoilullisesti oivaltavia koruja. Osa koruistamme on ollut mallistossamme koko 80-vuotisen tarinamme ajan. Korumme ovat osa sukupolvien ketjua ja siirtyvät usein äidiltä tyttärelle ja isältä pojalle – täynnä merkityksellisiä muistoja eletystä elämästä.

Kovassa käytössä oleva koru kaipaa kuitenkin säännöllistä puhdistamista ja välillä myös huoltoa rikkoontuessaan. Pyrimme pidentämään korun käyttöikää toimittamalla hoito-ohjeet » jokaisen korun mukana ja tarjoamalla korujen huoltopalvelun ».

Tukemassa suomalaista kulttuurityötä

Yrityksemme omistaa Kalevalaisten Naisten Liitto ry », jonka saamalla osingolla tuetaan suomalaista kulttuurityötä. Vuosittain vaihtuvan teeman alla liitto järjestää 60 jäsenyhdistyksensä kanssa kulttuuritapahtumia, seminaareja ja matkoja. Myös Kalevala Korun Kulttuurisäätiö »  jakaa vuosittain lukuisia apurahoja suomalaisen kulttuuriperinnön ylläpitämiseen, kehittämiseen ja tutkimukseen.

! Käytät vanhaa selainta jota sivustomme ei tue. Päivittämällä selaimesi varmistat sivuston toimivuuden ja turvallisuuden.