Kulttuurisäätiö

Kalevala Korun Kulttuurisäätiön apurahan saajat 2020 vasemmalta oikealle: Ama Essel, Shikoh Shiraiwa ja Anna Rauhala.

Kulttuurisäätiö

Kalevala Koru jakaa yhteistyössä omistajajärjestönsä Kalevalaisten Naisten Liiton kanssa apurahoja suomalaisen kulttuurin edistämiseen oman kulttuurisäätiönsä kautta. Säätiö voi myöntää apurahoja yksityisille henkilöille tai yhteisölle kulttuuriperintöä edistäviin hankkeisiin. 

Lisätietoja Kulttuurisäätiön toiminnasta saa Kalevala Korun Kulttuurisäätiön sihteeriltä Tuula Kuokkaselta, Kalevala Koru Oy, s-posti [email protected].

Kalevala Korun Kulttuurisäätiö jakaa lisää apurahoja tukemaan taiteilijoita

Vuonna 1994 perustetun Kalevala Korun Kulttuurisäätiön tarkoituksena on suomalaisen kulttuurin tukeminen ja edistäminen. Kalevalaisten Naisten Liiton ja Kalevala Koru Oy:n yhteinen säätiö jakaa vuosittain apurahoja tai tunnustuspalkintoja yksityisille henkilöille ja yhteisöille, jotka toiminnallaan edistävät suomalaista kulttuuria. Tänä vuonna palkittiin käsityötieteen alan vastavalmistuneita opiskelijoita.

Koronaepidemian poikkeuksellisen tilanteen seurauksena Kulttuurisäätiö päätti jakaa lisää apurahaa, jonka tarkoituksena on helpottaa taiteilijoiden taloudellista ahdinkoa. Ansiomenetyksen lisäksi valintakriteereinä oli aktiivinen ja innovatiivinen toiminta uudessa digitaalisessa ympäristössä osoituksena optimismista ja selviytymiskyvystä. Keskeisenä pidettiin myös suomalaisen kulttuuriperinnön uudistamista.

Ylimääräisen apurahan saavat Nukketeatteri Sytkyt, tanssija, koreografi Riina Hosio, kansanmuusikko Minna Hokka, näyttelijä Cécile Orblin, kirjailijat Helena Sinervo ja Vilja-Tuulia Huotarinen, popyhtye Maustetytöt ja trubaduuriyhtye Kalevauva.

Lisätiedot ja yhteydenotot:
Kalevala Korun Kulttuurisäätiön puheenjohtaja, toimitusjohtaja Kirsi Paakkari, p. 050 382 2025
Kalevala Korun Kulttuurisäätiön varapuheenjohtaja, Kalevalaisten Naisten Liiton puheenjohtaja, Ildikó Lehtinen, p. 040 775 6521

Kalevala Korun Kulttuurisäätiö tukee vuonna 2020 käsityön tutkimustyötä 13 000 eurolla

Kalevala Korun ja Kalevalaisten Naisten Liiton yhteinen kulttuurisäätiö jakaa vuosittain apurahoja suomalaisen kulttuurin tukemiseen ja edistämiseen. Kalevala Korun Kulttuurisäätiö on perustettu vuonna 1994.

Tänä vuonna Kalevala Korun Kulttuurisäätiö tukee kolmella apurahalla käsityön tutkimusta. Käsitöiden tekemisellä on pitkät perinteet, ne ovat yleismaailmallisia ja usein naisten tekemiä. Vaikka käsityön merkitys on vuosisatojen aikana muuttunut, ovat käsityöt pysyneet mukana eri sukupolvien elämässä löytäen aina uusia tulkintoja. Apurahan saajien valinnassa säätiö on halunnut myös huomioida monikulttuurisuuden.

Apurahan saajat 2020:

Anna Rauhala, Neulonnan taito. Väitöskirja 2019.

Shikoh Shiraiwa, jatko-opiskelija, tutkimuksen otsikko: “Ideology of Heritage, Museum, Cultural Politics, and Construction of National Identity in Finland and Japan.”

Ama Essel, pro gradu -tutkielman aiheena on suomalainen ryijy.

Listat edellisten vuosien apurahojen saajista:

2014 |  2015 |  2016 |  2017 |  2018 |  2019

Lisätietoja Kulttuurisäätiön toiminnasta saa Kalevala Korun Kulttuurisäätiön sihteeriltä Tuula Kuokkaselta, Kalevala Koru Oy, s-posti [email protected]

Kulttuurisäätiön tietosuojaseloste

! Käytät vanhaa selainta jota sivustomme ei tue. Päivittämällä selaimesi varmistat sivuston toimivuuden ja turvallisuuden.