Paljonko sormus saa maksaa?

Paljonko sormus saa maksaa?

Kevät on tunnetusti rakkauden aikaa ja monelle tämä tarkoittaa joko ihanaa yllätystä tai tarkkaan yhdessä mietittyä päätöstä, eli kihlautumista. Tähän aikaan vuodesta kysymys siitä mitä sormus saa maksaa on taas ajankohtainen ja on monelle varmasti kiinnostava aihe. Jos vanhoihin sanontoihin on uskomista, vihkisormukseen tulisi käyttää kolmen kuukauden palkka ja kihlasormukseen kuukauden palkka. Onko tässä perää, Tiina Arkko, OZ Jewel -kultasepänliikkeestä?

”On asiakkaita, jotka tuovat esille, että vihkisormukseen tulisi käyttää kolmen kuukauden palkka, mutta käytäntö on historiaa. Nykyaikana työssä käyvät vaimot eivät välttämättä tarvitse samanlaista taloudellista turvaa vaikka puoliso kuolisikin. Perinne varmaan pohjautuu juuri tähän.”

Arkon mukaan sormuksiin käytettävät summat vaihtelevat kovasti, mutta jonkinlainen kipuraja menee 2000–2500 euron tietämissä. Vihkisormusta etsivät parit ovat yleensä sopineet budjetin jo etukäteen, mikä auttaa kultaseppää tai myyjää tarjoamaan haluttuun hintahaarukkaan sopivia malleja.

”Jotkut ovat valmiita joustamaan budjetissa, jos yllättävä unelmasormus sattuu kohdalle, mutta monet ovat päättäneet hintarajan eikä siitä lipsuta. On myös niitä pareja, jotka eivät mieti sormusten hintaa vaan hankkivat juuri ne sormukset, jotka heitä eniten miellyttävät. Monet ajattelevat, että sormus on oikeastaan ainoa pysyvä muisto naimisiin menosta, joten valitaan juuri se itselle mieluisin malli eikä kompromisseja tehdä.”, toteaa Arkko.

Arkko ei ole huomannut että tämänhetkinen taantuma vaikuttaisi avioliittosuunnitelmiin. Hänen mukaan kihloihin ja naimisiin mennään, vaikka talous porskuttelisi kuinka lamassa. Myöskään sormukseen käytettävässä rahamäärässä ei ole ollut huomattavissa muutoksia viime vuosina. Tällä hetkellä sirot mallit ovat huudossa, mihin varmasti vaikuttaa tämän hetkinen muoti. Kalevala Korun omissa myymälöissä on huomattu myös hopeasormusten suosion kasvu kihlasormuksissa.

Filigraani-sormus

Kalevala Korun tämän hetkinen myydyin vihkisormus on Filigraani-sormus ja myös muut klassikot kuten esimerkiksi Vierekkäin, Metsäpirtin sormus ja Vaasan sormus pitävät pintansa.

Kannattaa myös pysyä kuulolla tänä keväänä, meillä on jännittäviä uutisia tulossa!

 

Mitä sormus sinun mielestä saa maksaa? Osallistu keskusteluun valitsemalla yksi seuraavista vaihtoehdoista ja kommentoi alle: A) 0–500 euroa B) 500–1000 euroa C) 1000–2000 euroa D) yli 2000 euroa;

! Käytät vanhaa selainta jota sivustomme ei tue. Päivittämällä selaimesi varmistat sivuston toimivuuden ja turvallisuuden.