Muotoilujohtajan päivä

Muotoilujohtajan päivä

Tervetuloa seuraamaan Kalevala Korun muotoilujohtaja Kirsti Doukasin työpäivää Pitäjänmäen tehtaallamme! Muotoilujohtajan työpäivään mahtuu monia mielenkiintoisia tapahtumia ja yksikään työpäivä ei ole samanlainen.

Taas uusi päivä ja uusia mahdollisuuksia. Reilun tunnin ajomatkan jälkeen aamukahvi ”heräämössä” tuntuu hyvältä ajatukselta. Onneksi liikenne Fiskarsista sujui, eikä ollut pahemmin ruuhkia Turun väylällä. Tähän aikaan vuodesta aamut ovat ihanan valoisia. Pihatien päässä Fiskarsissa aamuisin voi usein nähdä pellolla peuroja ja kurkia.

Pitäjänmäessä tehtaalla tehdään tänään tulevaisuutta. Kalenterissa ensimmäisenä on syksyn 2016 Suomi 100 -juhlavuoden malliston viimeiset viilaukset tuotekehityksen kanssa. Ison kaulakorun kanssa teemme vielä mallinnuksen tueksi 3D- tulostuksen, jotta näemme miten palojen liitokset toimivat. Juhlavuoden mallisto on ollut haastava projekti. Ideana on ollut käyttää erikoista materiaalia, joka vaatii oman kehitystyönsä. Keskustelen Miikan kanssa missä vaiheessa siinä mennään.

 

Toimistossa tapaan muotoilija Taru Harmaala Chaloffin ja käymme läpi hänen ehdotuksiaan keväälle 2017. Keskustelemme havainnoista tulevien trendien suhteen ja erilaisista materiaalivaihtoehdoista.

 

Tämän kevään uutuusmallistot ovat toimitusvalmiudessa. Halusin nähdä, miltä ne vuosi sitten päätetyt linjaukset näyttävät tuotantoketjun loppupäässä. Hienolta näyttää, lähtövalmiina loppukokoonpanoa ja pussitusta vailla on Erja Hirven Tuuli-mallisto.

 

Katson puolen päivän jälkeen myyntijohtaja Jukka-Pekan kanssa myynnin briiffiä ensi vuodelle. Olemme käyneet muotoilijoilta pyydetyt ehdotukset läpi mallistotyöryhmän ja myynnin edustajien kanssa – mahtavaa, että ehdotuksia on tullut runsaasti! Lähiviikkoina on aika tehdä päätökset, mitkä malleista lähtevät tuotekehitykseen. Ennen tuotekehitystä kontaktoin muotoilijoita ja keskustelemme mallistojen yksityiskohdista.

 

Välitsekkaus kivivarastoon. Inspiraatio voi tulla myös olemassa olevista materiaaleista. Muotoilutoimeksiannon pohjaksi voisi tällä kertaa ajatella tulevaa värimaailmaa.  

 

Teemme jo kovaa vauhtia vuoden 2017 valmisteluita. Kalevala Koru täyttää 80 vuotta ja tietenkin Suomen 100-vuotisjuhla tuo oman lisänsä tuplajuhlintaan. Tässä värimaailman ideointia visualisti Sannan kanssa.

 

Iltapäivällä olen sopinut myymälän tiimin kanssa katsauksen tulevan syksyn mallistokokonaisuuteen. Tuula, Ville ja Sari vaikuttavat oikein tyytyväisiltä.

 

Päivän päätteeksi poikkean keskustassa Galerie Forsblomilla Lönnrotinkadulla tutustumassa Kim Simonssonin Pikku Prinssi ja sammalväki näyttelyyn. Kim Simonssonin teokset ovat aina yhtä huikeita. Olen seurannut Kimin tuotantoa jo pitkään ja ihailen hänen kykyään uusiutua koko ajan, mutta silti teokset ovat tunnistettavasti hänen tuotantoaan. Erityisesti tyttöhahmoissa on asennetta.

 

Keskustasta lähden kotimatkalle kohti Länsiväylää ja Fiskarsia. Autossa on vielä reilu tunti aikaa soitella työpuheluita ennen kuin perheenäidin toinen todellisuus on vastassa.

/ Kirsti Doukas

Askarruttaako sinua jokin muotoiluun tai muotoilujohtajan työhön liittyvä kysymys? Nyt sinulla on tilaisuus esittää kysymys Kirsti Doukasille, joka on lupautunut vastaamaan seuraajiemme kysymyksiin!

! Käytät vanhaa selainta jota sivustomme ei tue. Päivittämällä selaimesi varmistat sivuston toimivuuden ja turvallisuuden.