Miltä uusi tehdas tuoksuu?

Heinäkuu oli helteinen paitsi lämpötilaltaan myös tunnelmaltaan meidän korulaisten keskuudessa – muutimme vanhasta toimitalostamme Helsingin Pitäjänmäestä Konalaan. Muuttoa suunniteltiin kaksi vuotta, ja toteutus pitikin sitten puristaa neljään viikkoon. Voin sanoa, että jos maailmassa on vähemmän ja enemmän haasteellisia projekteja, niin tehtaan muutto kuuluu ehdottomasti jälkimmäisiin. Tässä kohtaa onkin syytä kiittää kaikkia korulaisia ja erityisesti sitä avainporukkaa, joka varmisti omalla venymisellään ja osaamisellaan onnistumisen! 

Seppien sali Kalevala Korun uudessa tehtaassa.

Muutto on samalla muutos – monet rutinoituneet toimintatapamme on pitänyt kyseenalaistaa ja löytää uusi tapa toimia. Muutos ravistelee meitä muutoinkin – korujen myynti on nykyisin monikanavaista, ja jakamistaloutta kannattaville on pitänyt innovoida uusi tapa korujen käyttöön, nimittäin koruvuokraus. Kaupan alan tulevaisuus on nyt, ja asiakkaiden tarpeisiin ja arvoihin vastaaminen on elintärkeää.

Kalevala- ja Lapponia -korut valmistetaan suomalaisena käsityönä. Eri käsityövaiheiden osaajat ovat muuton myötä saaneet tuekseen toimialamme luultavasti kehittyneimmän teknologian. Tuotannon kuormittavat vaiheet hoitaa automaatio ja prosessivesien käsittelyn upouusi laitos, joka työnjohtajamme Ossin mukaan näyttää kuuraketilta. 

"Eri käsityövaiheiden osaajat ovat muuton myötä saaneet tuekseen toimialamme luultavasti kehittyneimmän teknologian."

Suomalaisen työn lisäksi Kalevala Korun arvopohjaan kuuluu vastuullisuus niin työnantajana kuin teollisena toimijana. Vastuullisuutemme näkyy uusien turvallisten ja ergonomisten toimitilojen lisäksi muun muassa raaka-aineiden käytössä ja tuotannon prosessissa. Kulta- ja hopearaaka-aineemme on kierrätettyä, uusilla korupakkauksillamme on ympäristösertifikaatti, ja tuotannosta syntyvät prosessivedet voidaan jatkossa kierrättää takaisin prosessiin, jolloin vedenkulutuksemme pienenee merkittävästi. Suomessa kun toimimme, tiedämme varmuudella mihin sitoudumme ja mitä lupaamme.

Tehtaan uusi automatisoitu pintakäsittelylinjasto.

Tiloissamme on myös kahvialttari. Nimittäin sellaisella hartaudella me kokoonnumme kahviautomaatin ääreen tilaamaan kupposen americanoa tai latte macchiatoa. Kuulostaa ehkä uskomattomalta, mutta yksi tärkeimmistä yhteisöllisyyden rakentajista on yhteinen hetkemme kahvijonossa!

Mikäpä siis on ollessa – uutuuttaan hohtavat tilat, hyvät työvälineet, osaava, laadukas ja vastuullinen suomalainen tuotanto – ja joulusesonki tulossa.

 

"...yksi tärkeimmistä yhteisöllisyyden rakentajista on yhteinen hetkemme kahvijonossa!" 

...ja niin – uusi tehdas tuoksuu puhtaalta, raikkaalta ja ihan vähän jalometallipölyltä!

Riitta Huuhtanen, Kalevala Korun toimitusjohtaja

 

 

! Käytät vanhaa selainta jota sivustomme ei tue. Päivittämällä selaimesi varmistat sivuston toimivuuden ja turvallisuuden.