Kalevala Korujen loistetta Linnan juhlissa

Kalevala Korun ensimmäisessä Linnan juhlien Twitter-studiossa oli jännittynyt ja odottava tunnelma. Kukaan ei oikein tiennyt, mitä illalta uskaltaisi odottaa. Ennustuksia oli tehty jo pari viikkoa: Naisen ääni, Lumikukka, Kosmos, Halikon kääty, Hämäläinen juhlakääty ja Kuutar nähtäisiin ainakin illan aikana. 

Studiolähetys ei ehtinyt vielä edes alkaa, kun ensimmäinen bongaus jo tehtiin. Ylen urheilutoimittaja Laura Arffman bongattiin Instagramista Kosmokset korvissaan!

 
Vielä ennen ovien aukeamista odotimme kärsimättöminä Jenni Haukion asua. Järjestettiinpä Haukion puvun väristä pieni vedonlyöntikin, jossa fuksia-arvaus osui oikeaan! Muotoilujohtaja Kirsti Doukas kommentoi Haukion asua:

 

Ovet aukeavat

Kun ovet aukesivat, alkoivat koruasiantuntijamme katsella tiiviisti sisään astuvia. Ja kuinka ollakaan, ensimmäisenä sisään astui Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt käsipuolessaan rouva Gerdt, jolla oli korvissaan Lapponian Cones-korvakorut. Siitä se bongaus sitten alkoi!

 

Kuva: Kaisa Rautaheimo / HS

 

Ennen taukoa kaikki kuusi ennustusta oli bongattu ja näimme illan aikana muutenkin runsaasti Kalevela Koruja. Klassikot pitivät pintansa: yleistä ja yhtäläistä äänioikeutta juhlistava Naisen ääni bongattiin usein, samoin Hämäläinen juhlakääty ja Halikon kääty, jotka ovat aina varma ja tyylikäs valinta Linnan juhliin.

  

Erityisesti ilahduimme Vasemmistoliiton mieskansanedustajan suuresta, hopeisesta Elämän roihusta.

 

Upeat Saija ja Sirpa 

Linnan juhlissa olivat tänä vuonna Kalevalaisten Naisten liiton toiminnanjohtaja Sirpa Huttunen sekä Kalevala Korun muotoilija Saija Saarela. 

Sirpa Huttunen asteli Linnan juhliin näyttävässä Mikkelin seudun muinaispuvussa. 

Kuva: HS.fi

 

Saija Saarelalla oli yllään Mert Otsamon suunnittelema upea iltapuku sekä itse suunnittelemansa korut.

Kuvassa Saija Saarela Mert Otsamon kanssa.
Kuva: Pasi Liesimaa

 

 

Saijan ja Sirpan erilaiset asut ja tyylit edustivat hyvin myös Kalevala Korun monimuotoisuutta: yhtäältä perinteitä ja historiaa, toisaalta modernia ja rohkeaa muotoilua. Nämä upeat naiset olivatkin, puolueellisesti totta kai, meidän suosikkimme!

 

 

Ensi vuonna uudestaan sankoin joukoin!

Kaiken kaikkiaan illan aikana nähtiin paljon Katri Niskasen ennustamia tummansinisiä sekä avoselkäisiä pukuja. Puvuissa oli myös paljon pitsiä sekä kimalletta. Koruissa merkillepantavaa oli suurten korvakorujen rohkea käyttö ja muutenkin näyttävät, jopa jyhkeät koruvalinnat. 

Olimme ilahtuneita, että muutamat keskustelivat kanssamme illan aikana koruista tunnisteella #KKstudio. Toivomme ensi vuonna mukaan entistä suurempaa joukkoa koruintoilijoita, kauneudesta keskustelevia ja muuten vain Suomen suurinta ja ainoaa pukuloistoa seuraavia mukaan keskusteluun kanssamme!

 

Mikä oli sinun mielestäsi illan kaunein koru, näyttävin mekko, upein ilmestys? Liity mukaan jälkipuintiin Twitterissä tunnisteella #KKstudio!

Osallistu myös Anna-lehden sivuilta löytyvään kilpailuun ja äänestä Linnan kaunein puku. Voit voittaa Kalevala Korun upean Naisen ääni -riipuksen!

! Our site does not support the old browser version you are using. Update your browser for better and more secure experience.