Miten valita kihlasormus?

Timanttisormukset

Onnittelut rohkeasta päätöksestä kosia! Tai no, taidat olla jo varma vastauksesta. Lue nyt vinkkimme sormusten hankintaan!

Meillä Kalevala Korussa on yli puolen vuosisadan kokemus kihlasormuksista, joten tarjoamme tässä nyt hieman asiantuntemustamme käyttöösi. Ihan ensiksi: kihlasormukseen kannattaa satsata. Ei siihen välttämättä kuukausien tienestejä tarvitse upottaa, mutta on kuitenkin hyvä pitää mielessä, että ensiluokkaisella työllä ja aidoilla materiaaleilla on aina hintansa – halvalla ei saa hyvää. Panosta laatuun ja muotoilun ajattomuuteen, sillä onhan sormuksen tarkoitus säilyttää kauneutensa ja viehättävyytensä päivittäisessä käytössä vuosikymmenestä toiseen. Tämän päivän valveutunutta kihlaparia kiinnostaa myös valmistuksen ja materiaalien eettisyys ja ekologisuus – missä, mistä ja miten sormukset on tehty.

Kalevala Korun laajasta mallistosta löydät kultasormukset, jotka täyttävät vaativimmankin kihlattavan vaatimukset. Kaikki Kalevala Korun kultasormukset valmistetaan taidokkaana kotimaisena käsityönä suomalaisen kultasepäntaidon vuosisataisia perinteitä kunnioittaen. Tiesitkö, että olemme käyttäneet vuodesta 2012 alkaen kultasormusten valmistukseen ainoastaan kierrätettyä kultaa? Korkealuokkaiset timantit hankimme pitkäaikaisilta yhteistyökumppaneilta, jotka ovat kirjallisesti sitoutuneet eettisiin periaatteisiimme ja kansainvälisiin sopimuksiin.

Kaikki kihla- ja vihkisormuksemme ovat saatavilla sekä valko- että keltakultaisina. 

Kun enemmän on enemmän

Hyviä uutisia timanttien ystäville! Ajat ja tavat muuttuvat – timantit ovat sallittuja myös kihlasormuksessa! Vaikka vähemmän voikin olla joskus enemmän, niin enemmän on aina enemmän. Polvistu rakkaasi jalkojen juureen ja tee romanttinen kosinta hulppealla timanttisormuksella aitoon Hollywood-tyyliin! Jääpisarat, Timanttisade, Tähtiloiste – säkenöivissä timanteissa palaa tuli, joka ei sammu.

Tähtiloiste-sormus Tähtiloiste-sormus valkokulta
Tähtiloiste-sormus  Tähtiloiste-sormus 
Jääpisarat-sormus Timanttisade-sormus
Jääpisarat-sormus  Timanttisade-sormus 

Kun vähemmän on enemmän

Yhtä lailla ylellisen vaikutelman kuin useiden timanttien ylenpalttiset sommitelmat voi tehdä yksi ainoa kauniisti istutettu timantti. Mallistostamme löytyy lukuisia vaihtoehtoja. Aamunkajo- ja Säihke-sormuksissamme pieni timantti tekee suuren vaikutuksen, pelkistetyn puhdaslinjaisessa Hohde-sormuksessa välkehtivällä timantilla taas on jo huomattavasti enemmän kokoa. Yöntähti-sormuksen näyttävänä katseenvangitsijana puolestaan leiskuu mykistävä 0,30 karaatin timantti.

Hohde-sormus Yöntähti-sormus valkokulta
Hohde-sormus  Yöntähti-sormus 
Säihke-sormus Aamunkajo-sormus
Säihke-sormus  Aamunkajo-sormus 

Naisellista viehkeyttä

Aina varma valinta on myös rivisormus, jossa yleensä keskenään samankokoisia timantteja on istutettu riviin. Timanttien rivi voi peittää vain sormuksen kämmenselän päälle näkyviin jäävän osan, tai timanttirivistö voi kiertää koko sormuksen. Jälkimmäistä vaihtoehtoa kutsutaan allianssisormukseksi, jota meidän mallistossamme edustaa Sadepisarat-sormus. Olipa sormuksessa pienempiä tai kookkaampia timantteja, yksi tai useampia, timanttisormustemme rungot on suunniteltu niin, että ne sopivat hyvin toisiinsa – tämä taas vinkiksi, kun vihkisormuksen hankinta tulee ajankohtaiseksi! Timanttisormuksemme istuvat hyvin myös klassikkosormuksiemme pariksi, joita esittelemme seuraavaksi.

Auringonsäde-sormus Tähtivyö-sormus valkokulta
Auringonsäde-sormus  Tähtivyö-sormus 
Kimallus-sormus Sadepisarat-sormus
Kimallus-sormus  Sadepisarat-sormus 

Viesti menneestä, lupaukseksi yhteisestä tulevaisuudesta

Nämä sormukset ovat trendien ylä- ja ulkopuolella – kun mallilla on ikää satoja vuosia, ei se enää vanhene. Filigraani-sormus on yksi rakastetuimmista sormuksistamme. Mallistoomme vuodesta 1961 kuuluneen pitsimäisen sormuksen esikuva on 1700-luvulta. Siron kierresormuksen historia ulottuu vieläkin kauemmas, vauraalle ristiretkiajalle, ja Uskelan sormuksen ajanlaskumme alkuun roomalaiselle rautakaudelle. Klassikkosormustemme ajaton kauneus puhuttelee morsianta, joka on kiinnostunut historiasta, perinteistä ja kiehtovista tarinoista. Monet näistä malleista sopivat hyvin myös miehille. 

Filigraani-sormus Uskelan Isokylän -sormus valkokulta
Filigraani-sormus Uskelan Isokylän sormus
Metsäpirtti-sormus Halikon kierrekorut-sormus
Metsäpirtti-sormus Halikon kierrekorut -sormus

Hillittyä eleganssia

Suomalaisessa kulttuurissa kihlasormus on perinteisesti ollut verrattain yksinkertainen ja kivetön. Monille ainoa oikea kihlasormus onkin edelleen profiililtaan pyöreä tai puolipyöreä kiiltävä, sileäpintainen sormus. Ja mikä jottei, pelkistetyn puhdaslinjainen sormus on aina tyylikäs. Sileä, tasaleveä kihlasormus ei myöskään rajoita vihkisormuksen valintaa. Nämä sormukset sopivat sekä sinulle että hänelle.

Kuura-sormus Kiila-sormus valkokulta
Kuura-sormus  Kiilo-sormus 

 Timantilla merkityt sormukset voit ostaa timanttisormusmallistoamme myyviltä Kalevala Koru -jälleenmyyjiltä (merkitty jälleenmyyjälistaan timantilla). 

Timanttisormusmallisto

! Our site does not support the old browser version you are using. Update your browser for better and more secure experience.