Kalevala Korun muotoilukilpailun voittajat valittu

Kalevala Koru Oy julisti viime vuoden lopulla 75-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi Uusi Koru –korusuunnittelukilpailun. Kilpailu oli avoin kaikille Suomessa asuville muotoilualan ammattilaisille ja alan opiskelijoille. Kilpailun tavoitteena oli löytää nykymuotoilijoiden näkemys tämän päivän Kalevala Korusta.

Määräaikaan mennessä kilpailuun tuli 150 ehdotusta. Kilpailun antia jury kuvaa yllättäväksi; kilpailuehdotusten määrä ylitti odotukset, ja ehdotuksissa Kalevala Korun tämän päivän muotokieltä oli tulkittu varsin moninaisesti. Osittain ehdotuksissa oli tulkittu korua edelleen historiallisten mallien ja tarinoiden pohjalta, ja toisaalta parhaissa kilpailutöissä näkyi syvällinen paneutuminen ja ymmärrys nykyisen Kalevala Korun muotokieleen.

Uusi Koru –kilpailussa palkittiin neljä työtä, joiden kesken palkintosumma 10.000 euroa jaettiin.

Kilpailun voittajat ja juryn perustelut:

1. palkinto 4000 €
Salla Silvonen
Kilpailutyön nimi: Kesän taika

Kesän taika -korusarjan elämänmyönteinen tyyli tuo mieleen villimansikat kesäheinässä. Koruista huokuva rentous ja iloisuus yhdistettynä viimeisteltyyn muotoon luovat kokonaisuuden, jossa kaikille tuttu aihe saa tyylikkään toteutuksen. Kesän taika -korun persoonallisuus ja aitous on toteutettu tavalla, joka hurmaa.

2. palkinto 3000 €
Matti Mattsson
Kilpailutyön nimi: For me

For me –korusarjassa on omaperäistä ja vahvaa ilmaisuvoimaa. Koruista välittyvä sarjakuvakerronnallisuus sekä rehellisyys ja aitous luovat hätkähdyttävän kokonaisuuden, jossa voi nähdä viitteitä myös naivistiseen Ite-taiteeseen.

3. palkinto 2000 €
Inni Pärnänen
Kilpailutyön nimi: Hyrrä

Hyrrä-korusarja edustaa vahvaa ja tyylikästä näkemystä modernista korumuotoilusta. Teknisesti taidokas ja viimeistelty kokonaisuus, jossa etenkin sormus ja rintakoru korostavat korusarjan vahvuuksia. Näyttävien korujen toteutus on ilmava ja naisellinen.

4. Kunniamaininta 1000 €
Susanna Hoikkala
Kilpailutyön nimi: Nimbus

Nimbus-korusarjan klassisuus on toteutettu raikkaalla tavalla. Yksinkertaisilla muodoilla on rakennettu pelkistetty kokonaisuus, joka on jäntevä ja mielenkiintoinen. Muotojen puhtaus ja minimalistinen ote sopivat hyvin suomalaisen nykynaisen tyyliin.


Kilpailun juryyn kuuluivat muotoilujohtaja Pekka Toivanen, korumuotoilija Kirsti Doukas, Glorian päätoimittaja Minna Juti, tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio sekä Kalevala Korun toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen.

Voittajatöistä järjestetään näyttely Kalevala Korun Pohjoisesplanadin myymälässä myöhemmin toukokuussa.

Päivitys 22.4.: Kilpailutöiden palautukset on nyt lähetetty kaikille kilpailutyön jättämisen yhteydessä palauttamista toivoneille osallistujille. Palautukset saapuvat perille muutaman päivän sisällä.

Lisätiedot: juryn sihteeri Mari Kotka, mari.kotka@kalevalakoru.fi, p. 0207 611 223.

Kalevala Koru Oy, Strömbergintie 4, 00380 Helsinki, puhelin 0207 611 311

© 2013 Kalevala Koru Oy. Sivustolla esitetyn suojatun aineiston käyttäminen ei ole sallittua ilman Kalevala Koru Oy:n suostumusta.