Koru - ja jalokivet

Kalevala Korun käyttämät kauniit korukivet ovat korkealaatuisia ja mahdollisuuksien mukaan suomalaisia. Timanttikoruissa käytetään ainoastaan korkealaatuisia timantteja. Kaikki korukivet sekä timantit tarkastetaan huolellisesti omalla tehtaallamme itse. Timanttikoruille annetaan laadun ja aitouden takaava Timanttitodistus.

Eri korukivien lisäksi Kalevala Koru käyttää suomalaista spektroliittia. Se on suomalainen korukivi, joka kuuluu labradoriittien ryhmään. Tätä kiveä tavataan myös Suomessa, lähinnä maan kaakkoisosassa lähellä Ylämaan kannasta. Spektroliitissa kuvastuvat kaikki spektrin sävyt iloisena värileikkinä. Kiven sanotaan herättävän kauneuden kaipuuta sekä luovuutta. Kivi saattaa synnyttää myös etiäisiä eli ennakkoaavistuksia tulevista tapahtumista.

Timantin arvo muodostuu kolmesta harvinaisuustekijästä, jotka ovat paino, väri ja puhtaus. Arvoon vaikuttaa lisäksi laatutekijänä hionta. Oikein hiotun timantin valonsäteet heijastuvat kivestä takaisin antaen timanteille parhaimman loiston.
Timantin paino ilmoitetaan karaatteina. Yksi karaatti (lyhennys ct) on 0,2 grammaa. Paino ilmoitetaan kahden desimaalin tarkkuudella, eikä lukujen pyöristyksiä käytetä.

Kalevala Koru Oy, Strömbergintie 4, 00380 Helsinki, puhelin 0207 611 311

© 2013 Kalevala Koru Oy. Sivustolla esitetyn suojatun aineiston käyttäminen ei ole sallittua ilman Kalevala Koru Oy:n suostumusta.