Valmistus

Valmistus

 • Kalevala Korut valmistetaan Helsingissä Pitäjänmäellä. Historiallinen punatiilirakennus sijaitsee idyllisen joen rannalla, puiston keskellä.

  Seinien sisäpuolella uusi ja vanha kohtaavat, kun korunvalmistuksen ammattilaiset käyttävät sulassa sovussa sekä uusimpia alan innovaatioita että seppien ikiaikaisia työtapoja -ja välineitä. Yhteistä kaikelle tekemiselle on oman työn arvostus sekä käden ja silmän saumaton yhteistyö: vain niiden avulla korusta tulee kaunis katsoa ja hyvä käyttää.

  Kestävä kehitys ja ympäristöarvojen kunnioitus ovat Kalevala Korulle itsestäänselvyys. Käytettävien materiaalien kotimaisuusaste on mahdollisimman korkea, kultatuotteet valmistetaan kierrätetystä kullasta, jätevedet otetaan talteen ja toimitetaan puhdistettavaksi.

  Yrityskulttuurin avoimuus tarkoittaa avoimuutta myös ulospäin. Opastetuilla kierroksillamme yleisöllä on mahdollisuus päästä tutustumaan yritykseemme ja näkemään itse miten Kalevala Korut syntyvät.

  Sydämellisesti tervetuloa!

   

  Näin tehdään Lumikukka-korut:

 • 3D-mallinnus

  Kultaseppämestarin työkalu voi näyttää myös tältä. Lumikukan 3D-malli rakentuu luonnoksesta piirtöpöydän kautta tietokoneen näytölle.

 • Tulostetut Lumikukka-vahat

  Lumikukat ovat nyt nupullaan siniseen vahaan tietokonemallin mukaan tulostettuina.

 • Osa vahoista tehdään perinteisesti käsin.

  Osa vahoista tehdään perinteisesti käsin. Kuuma vaha ruiskutetaan kumimuotin sisälle, josta se korun muotoon jähmettyneenä varovasti poistetaan.

 • Valmiit vahakukat odottavat seuraavaa työvaihetta.

  Valmiit vahakukat odottavat seuraavaa työvaihetta.

 • Vahoista rakennetaan puita

  Vahoista rakennetaan puita, joiden ympärille, lieriön sisään, valetaan kipsi. Numerointi liittyy kirjanpitoon, jonka avulla jokainen lieriö saa valimossa sisältämänsä tuotteen vaatiman erityiskohtelun.

 • Vaha on sulatettu pois kipsin sisältä ja tilalle valettu metallisula.

  Vaha on sulatettu pois kipsin sisältä ja tilalle valettu metallisula.

 • Metalliin on nyt ikuistunut vahamallien tarkka kopio.

  Kun valokset ovat jäähtyneet, voidaan kipsi poistaa. Metalliin on nyt ikuistunut vahamallien tarkka kopio.

 • Jokainen valmistuva koru leimataan.

  Valupuusta leikatut kukat päätyvät seuraavaksi sepälle. Jokainen valmistuva koru leimataan Kalevala Korun tutulla KK-leimalla, jalometalliset lisäksi myös pitoisuusleimalla.

 • Seppä siistii hiomossa valukanavasta jääneen leikkauskohdan sileäksi.

  Seppä siistii hiomossa valukanavasta jääneen leikkauskohdan sileäksi. Hiomalaikka pyörii 3000 kierrosta minuutissa.

 • Juotostyöt tehdään oman työpöydän ääressä nestekaasupolttimella.

  Juotostyöt tehdään oman työpöydän ääressä nestekaasupolttimella.

 • Pintakäsittely

  Sepältä korut siirtyvät pintakäsittelyosastolle. Viimeisessä valmistusvaiheessaan hopeiset Lumikukat saavat pinnalleen näkymättömän, tummumiselta suojaavan pinnoitteen.

 • Lumikukat ovat valmiina käyttöön

  Malliseppien, vahantekijöiden ja -pystyttäjien, valurien, seppien ja pintakäsittelijöiden yhteistyön tulos on valmistunut. Nyt on Lumikukan vuoro lähteä suorittamaan omaa tehtäväänsä: ilahduttaa käyttäjäänsä vuosia eteenpäin.

 • Sormuksen valmistus

  Yhden Kalevala Koru -sormuksen matka koruseppien käsistä uudelle omistajalleen.

! Käytät vanhaa selainta jota sivustomme ei tue. Päivittämällä selaimesi varmistat sivuston toimivuuden ja turvallisuuden.

Kalevala Koru

Kalevala Koru Oy on alansa suurin yritys Suomessa ja yksi suurimmista Pohjois-Euroopassa. Yritys suunnittelee, valmistaa ja markkinoi korkealaatuisia kulta-, hopea- ja pronssikoruja tuotemerkeillä Kalevala Koru ja Lapponia Jewelry.

Kierrätettyä kultaa ja hopeaa

Kalevala Koru käyttää omassa valmistuksessaan kierrätyskultaa ja -hopeaa. Kultaa voit käyttää myös maksuvälineenä Kalevala Korun omissa myymälöissä.

Valmistettu Suomessa

Kaikki Kalevala Korun tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Suomalaista käsityötä jo vuodesta 1937.