Hyväntekeväisyys

Hyväntekeväisyys

Alkusykäys Kalevala Korun hyväntekeväisyystyölle syntyi 1930-luvun puolivälissä Elsa Heporaudan ja muiden vaikuttajanaisten tavoitteesta pystyttää patsas suomalaiselle naiselle.  Patsas päätettiin rahoittaa myymällä Kansallismuseon viikinkikorujen pohjalta suunniteltuja kopiomalleja. Varat patsaaseen saatiin kokoon ja siinä sivussa tuli perustetuksi myös Kalevala Koru. Hyväntekeväisyyden kannalta olennaisinta on kuitenkin se miten nuo ensimmäiset patsasrahat käytettiin. Talvisodan syttyessä ja myöhemmin jatkosodan vaiheissa naistoimikunta totesi, että kerätyillä varoilla voidaan auttaa sodan hädänalaisia. Perustettiin Äitikoteja, lepopaikkoja monilapsisten perheiden äideille.  Avustettiin myös muun muassa lastenkoteja ja Karjalan evakoiden tilapäiskoteja. 

Sodista alkanut hyväntekeväisyys on liittynyt Kalevala Korun arvoihin ja tekemisen tapaan alusta asti. Hyväntekeväisyyskorujen tuotto auttaa tärkeitä kohteita ja hankkeita menestymään. Huomionarvoista on myös se, että tunnettuna ja arvostettuna yrityksenä Kalevala Koru Oy voi näin työllään nostaa esiin ja laajempaan tietoisuuteen tärkeitä ja kulloinkin ajankohtaisia aiheita.

Ostamalla Kalevala Korun hyväntekeväisyyskoruja sinäkin voit auttaa! Kaikkien tällä sivulla näkyvien korujen tuotosta osa lahjoitetaan jollekin hyväntekeväisyyskohteelle.

Tällä hetkellä Kalevala Korun valikoimista löytyvät seuraavat hyväntekeväisyyskorut :

Roosa nauha -korut
Riipus ja korvakorut

Syöpäsäätiö on Suomen merkittävin yksityinen rintasyöpätutkimuksen rahoittaja, ja Roosa nauha sen tunnetuin keräys. Kalevala Koru lahjoittaa keräykseen 5€ jokaisesta Roosa nauha -korusta. 

Tue Roosa nauha -keräystä:
Osta Roosa nauha -riipus »
Osta Roosa nauha -korvakorut »

 

Ystävänristi
Riipus

Ystävänristi-korulla tuetaan Kotimaanavun Suurella Sydämellä -vapaaehtoistoimintaa, jossa keskeistä on välittäminen ja huolenpito lähimmäisestä. Suurella Sydämellä -palvelu auttaa avun antajia ja avun tarvitsijoita löytämään toisensa. www.vapaaehtoistyö.fi

Tue Suurella Sydämellä -vapaaehtoistoimintaa:
Osta Ystävänristi-riipus »

 

Päivänsäde-koru
Hela

Päivänsäde-korun tuotosta lahjoitetaan osa Pelastakaa Lapset ry:lle, joka edistää lasten oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla.

Tue Pelastakaa Lapset ry:n toimintaa:
Osta Päivänsäde-hela »

 

Suojassa
Riipus ja korvakorut

Kansallinen Lastensairaala-hanke on ajankohtainen ja tärkeä.   Sen tavoitteena on saada kokoon yksityinen osa rahoituksesta vanhan Lastenklinikan korvaavan sairaalan rakentamiseksi. Helsingin Lastenklinikalle on keskitetty koko maan lasten ja nuorten vaativin erikoissairaanhoito. 1940-luvulta lähtien käytössä olleiden nykyisten tilojen käytyä vanhanaikaisiksi on tullut aika rakentaa uusi sairaala. Kalevala Koru tukee hanketta lahjoittamalla osan Suojassa-korun myyntituotoista Uusi lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry:lle. Pienet potilaat ja arvokasta hoitotyötä tekevä henkilöstö ansaitsevat uudet, ajanmukaiset sairaalatilat.

Tue Uutta Lastensairaalaa:
Osta Suojassa-riipus »
Osta Suojassa-korvakorut »

 

Lapsi-koru
Hela

Lapsi mullistaa maailman ja mielen. Syntymän ihmeestä osalliseksi päässeet vanhemmat, isovanhemmat, tädit ja vaikka kummit haluavat viestiä tästä ihmeestä ja ilosta. Koru kertoo kaiken ikivanhalla, maailmanlaajuisella kielellä. Lapsen syntymästä iloitseville sopii kulta- tai hopeahela. Sen tuotosta lahjoitetaan osa Pelastakaa Lapset ry:lle, joka edistää lasten oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Helan punaiset tai siniset jalokivet kertovat syntyneistä tytöistä tai pojista. Kiviä voi lisätä myös jälkikäteen (enintään kolme kiveä / hela).

Tue Pelastakaa Lapset ry:n toimintaa:
Osta Lapsi-hela »

 

Sukupolvien ketju
Hela

Sukupolvien ketju –korujen myynnillä halumme tukea sitä työtä, jota Aivosäätiö tekee muistisairauksien parissa. Sukupolvien ketju muistuttaa eri sukupolvien rikkaudesta, isovanhempien ja lastenlasten merkityksestä toisilleen. Kulta- tai hopeahela symboloi sydämillään uutta jäsentä sukupolvien ketjussa. Korun tuotosta lahjoitetaan osa Suomen Aivosäätiölle, joka tukee ja edistää monipuolisesti aivojen hyvinvointiin liittyvää tutkimusta ja koulutusta mahdollistaakseen sukupolvien pitkän ja onnellisen rinnakkaiselon.

Tue Suomen Aivosäätiön toimintaa:
Osta Sukupolvien ketju -hela »

 

Muita aiemmin toteutettuja hyväntekeväisyyshankkeita:

2015 Roosa nauha -korut, tuen kohteena Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys.

2009 Maan voima, tuen kohteena Naisten Pankki

2007 Meri, tuen kohteena Suomen Luonnonsuojeluliitto Puhtaan Itämeren puolesta

2006 Afrikan aika, tuen kohteena Ghanalaisten tyttöjen koulunkäynti

2002 Lilja, Suomen itsenäisyyden 85-vuotisjuhlakoru, tuen kohteena Sotaveteraanien naisjärjestö

1990-luku Luvajärvi-koru, tuen kohteena Unescon kulttuuriprojekti Vienan runokylien elvyttämiseksi

 

! Käytät vanhaa selainta jota sivustomme ei tue. Päivittämällä selaimesi varmistat sivuston toimivuuden ja turvallisuuden.
Maksu- ja toimitustavat

Maksu- ja toimitustavat

Verkkokaupassamme käytössäsi ovat verkkopankit, luottokortit sekä Klarna Lasku, Erämaksu ja Tili. Tilauksen saat nopeasti R-Kioskille, pakettiautomaattiin, myymäläämme tai Postilla kotiovelle.

Tutustu maksu- ja toimitustapoihimme

Verkkokaupan asiakaspalvelu

Verkkokaupan asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 10 - 16 ja
online chat klo 13 - 21.

verkkokauppa@kalevalakoru.fi
0207 611 311 (mpm/pvm)

Huoltopalvelu

Korujen huoltopalvelu

Jos oma Kalevala Korusi rikkoontuu tai vaatii huoltoa, voit lähettää sen suoraan huoltopalveluumme. Täytä huoltotilauslomake ja seuraa ohjeita:

Lähetä korusi huoltoon

Huoltokyselyt: huolto@kalevalakoru.fi