Ajankohtaista

80-vuotias Kalevala Koru juhlii yllättämällä rohkeita ja rajoja rikkovia naisia

12.4.2017

Ensimmäiset Sylkevä tyttö -korulla yllätetyt ovat kunnallisvaaleissa menestyneet Anna Rukko ja Habiba Ali.

Kalevala Koru on naisten perustama ja naisten pyörittämä yritys. Yritys täyttää tänä vuonna 80 vuotta ja haluaa juhlavuoden kunniaksi kannustaa kaikkia — mutta erityisesti naisia — toteuttamaan itseään ja unelmiaan rohkeasti, ennakkoluuloista piittaamatta. 

Osana juhlavuottaan yritys on tuonut markkinoille ennakkoluulottoman Sylkevä tyttö –korun, joka rohkaisee naisia ja tyttöjä kuvainnollisesti “sylkemään” päin ennakkoluuloja ja uskaltautumaan tekemään itselleen tärkeitä tekoja. Koru perustuu kuvanveistäjä Kim Simonssonin keramiikkaveistosten tunnistettavaan ja rohkeaan tyyliin. Sen on koruksi muotoillut Kalevala Korun muotoilujohtaja Kirsti Doukas. Sylkevästä tytöstä on tullut lyhyessä ajassa symboli positiiviselle rajojen rikkomiselle. 

Inspiroiduin kuntavaaliuutisoinnissa Anna Rukosta ja Habiba Alista. Ihailin välittömästi heidän rohkeuttaan sekä toimeen tarttuvaa asennettaan. He ovat juuri sellaisia naisia, joita haluamme palkita juhlavuotenamme ”, kertoo Kalevala Korun toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen.

Habiba Ali on tehnyt hartiavoimin töitä maahanmuuttajien ja etenkin nuorten somalinaisten työtilanteen parantamiseksi. Hän haluaa olla elävä esimerkki siitä, että Suomessa naisen on mahdollista yhdistää eri rooleja vaikkapa kahdesta kulttuurista. Silloinkin, kun ne ensikatsomalta näyttäisivätkin keskenään ristiriitaisilta.

Anna Rukko on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt paljon. Hän keräsi itse tekemillään koruilla merkittävän lahjoitussumman Lastensairaalan hyväksi ja tuli valituksi vuoden 2015 nuoreksi menestyjäksi. Anna Rukon ehtymätön tarmo vie häntä kohti uusia saavutuksia, kuitenkin unohtamatta heikompien puolustamista.  

Molemmat naiset valittiin suoranaisella äänivyöryllä Espoon kaupunginvaltuustoon.

Juhlavuotensa aikana Kalevala Koru tulee jakamaan Sylkevä Tyttö -korupalkintoja tunnustuksena rohkeudesta ja monenlaisesta rajojen rikkomisesta, erilaisissa yllättävissä yhteyksissä. 

 

 

 

80 vuotta täyttävä Kalevala Koru tekee juhlavuotenaan rajoja ylittävää yhteistyötä

4.1.2017

Vuosi 2017 on Kalevala Koru Oy:lle kahdella tapaa merkittävä: Suomen juhliessa satavuotista itsenäisyyttään Kalevala Koru täyttää 80 vuotta. Juhlavuotta tulevat värittämään useat rajoja ylittävät projektit, joista ensimmäiset julkistukset alla:

Juhlavuoden valtakunnallinen näyttelykiertue avautuu Oulussa 19.1. 

Rohkea. Ajassa. Aito. Suomen rakastetuin Koru 80 vuotta -näyttely on osa Suomi 100 -ohjelmaa. Näyttelyssä on esillä yli 200 korua vuosikymmenten varrelta, mutta enemmän kuin korunäyttely kyseessä on tarina Kalevala Korun roolista suomalaisessa yhteiskunnassa kautta vuosikymmenten.
– Haluamme juhlia yhdessä Suomen ja suomalaisten kanssa. Siksi tuomme kuudelle suomalaiselle paikkakunnalle juhlanäyttelyn, joka yhdistää yrityksemme tarinan suomalaisiin yhteiskunnallisiin ja ajankohtaisiin teemoihin ja samalla peilaa esimerkiksi naiseuden roolia ja sen muutosta viime vuosikymmeninä. Haastamme myös näyttely-yleisöä pohtimaan tulevaisuuden mahdollisuuksia kanssamme, toteaa Kalevala Korun toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen

Teemat esitellään videoiden, valokuvien ja tarinoiden kautta kiinnostavalla ja monipuolisella tavalla. Näyttelykävijä voi virtuaalisen videon kautta solahtaa Pitäjänmäen tehtaalle seuraamaan koruvalmistusta tai päästä kokeilemaan omia sepäntaitojaan kultasepän työpisteessä. 

Näyttely on esillä Oulussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, pääkaupunkiseudulla, Rovaniemellä ja siirtyy vuonna 2018 Lappeenrantaan.


Lätäkkötyttö ja Sylkevä tyttö -korulanseeraukset yhteistyössä kuvataiteilija Kim Simonssonin kanssa Naistenpäivänä

Naistenpäivänä 8.3.2017 Kalevala Koru tuo myyntiin korumuotoilija Kirsti Doukasin ja kuvanveistäjä, kuvataiteilija Kim Simonssonin yhteistyönä toteuttamat Sylkevä tyttö- ja Lätäkkötyttö-korut. Korut ovat rohkaisu suomalaiselle naiselle toteuttaa itseään omin ehdoin.
– Olemme ylpeitä voidessamme julkistaa yhteistyön kuvataiteilija Kim Simonssonin kanssa. Hän on yksi tämän päivän eturivin taiteilijoista, kommentoi Kalevala Korun toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen. 

Kalevala Koru on naisten perustama yritys, joka on saanut alkunsa halusta pystyttää patsas vahvan suomalaisen naisen kunniaksi. Naistenpäivän korulanseeraukset ovat jatkumoa yrityksen syntyidealle ja ovat rohkaisu tämän päivän naisille ja tytöille kulkea omaa polkuaan. 

Julkistettavat korut perustuvat Simonssonin samannimisiin keramiikkaveistoksiin. Simonssonin hahmot koruiksi muotoili Kalevala Korun muotoilujohtaja Kirsti Doukas.
– Olen ihaillut Kimin vahvaa ja omaperäistä tyyliä jo vuosikausia. On todella hienoa saada tehdä hänen kanssaan yhteistyötä. Kevään 2017 korujen aiheiksi valikoituivat Kimin veistoksista ikonisimmat tyttöhahmot. Näissä hahmoissa on rohkeutta ja yllätyksellisyyttä, sen saman halusimme siirtää koruihin.


 

Maaliskuussa täydentyy myös Kirsti Doukasin suunnittelema Kuulas-juhlakorusarja näyttävillä uutuuksilla, jotka ilmentävät niin satavuotiasta Suomea kuin Kalevala Korun kahdeksaakymmentä vuotta.

 

Kalevala Koru ja Iittala, kaksi suomalaista ikonia yhdessä satavuotiaan Suomen kunniaksi 

Huhtikuussa kaksi vahvaa kotimaista muotoilubrändiä, Iittala ja Kalevala Koru, tuovat markkinoille rajoitetun erän ultramariininsinisiä Suomi100 Vitriini-korurasioita, joiden sisällä on hopeinen Hehku-riipus sinisellä kivellä. Hehku-riipus on yksi Kalevala Korun suosituimmista tuotteista ja sitä on toivottu myyntiin hopeisena. Vitriini ja hopeinen Hehku -yhdistelmätuote on myynnissä juhlavuoden ajan vain Kalevala Korun jakelukanavissa.


Pohjoinen valo -beryllikorujen uniikkikokoelma Suomen eturivin korumuotoilijoilta

Kalevala Korun varsinaisena syntymäpäivänä 8.12.2017 julkistetaan Pohjoinen valo -teemainen beryllikorukokonaisuus. Kotimaisen jalokiven - Luumäen beryllin - innoittamana Kalevala Korun kutsumat kahdeksan suomalaista eturivin muotoilijaa esittelee tulkintansa teemasta. Uniikkikorujen suunnittelijat ovat alallaan tunnettuja ja tunnustettuja korumuotoilijoita: Olli Lindroos, Petri Pulliainen, Heli Kauhanen, Kirsti Doukas, Pekka Kulmala, Tiina Arkko, Taru Harmaala Chaloff ja Chao-Hsien Kuo.  

 

Suomen kansallisooppera ja -baletti yhteistyöhön Kalevala Korun kanssa

19.12.2016

Suomen kansallisooppera ja -baletti on solminut yhteistyösopimuksen Kalevala Korun kanssa. Kalevala Koru suunnittelee kaulakorun, jonka innoittajana on marraskuussa 2017 ensi-iltansa saava Kalevalanmaa-teos. Koru on kannanotto suomalaisen peräänantamattomuuden ja sisäisen voiman tärkeydestä.

Kalevalanmaa on Suomen kansallisoopperan ja -baletin mittava suurteos, joka juhlistaa Suomen itsenäisyyden 100-vuotista taivalta. Teoksen koreografi on Kansallisbaletin taiteellinen johtaja Kenneth Greve. Tarina ammentaa Suomen historian ja kulttuurin merkkipaaluista ja yhdistää rohkeasti eri taidemuotoja keskenään. Lopputuloksena on leikkisä, hullu ja koskettava teos, joka voi syntyä vain ulkopuolisen silmin. Tanskalaisen Greven vuodesta 2008 alkanut kausi Kansallisbaletin taiteellisena johtajana päättyy kesällä 2018.

”Kalevala Koru on yksi suomalaisuuden ikoneista. Olen itsekin pitänyt Kalevala Korun koruja jo vuosia. On upeaa, että pääsemme luomaan yhteistyössä korun, joka kertoo Kalevalanmaa-teoksen tarinaa laajemmin suomalaisille. Toivon, että tästä tulee koru, jota kannetaan ylpeydellä, ja joka toimii sisäisen voiman lähteenä”, Kansallisbaletin taiteellinen johtaja Kenneth Greve toteaa.

Korun suunnittelee muotoilujohtaja Kirsti Doukas, joka on luonut myös Vanamo, Lähde, Naisen ääni ja Pohjantähti -korusarjat.

”On hienoa päästä rakentamaan koru Kenneth Greven Kalevalanmaa-tarinan pohjalta. Tarinat ovat Kirsti Doukasin vahvuus. Kalevala Korua ja Kalevalanmaata yhdistävät samat teemat suomalaisuudesta, joten yhteistyö on erittäin luontevaa. Moderni teos sopii hyvin uudistuvalle yrityksellemme", Kalevala Korun toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen kuvailee.

Kalevalanmaan kantaesitys on 3.11.2017, ja koru julkistetaan osana Kalevala Korun syksyn 2017 mallistoa. Ryhmäliput balettispektaakkelin esityksiin ovat jo saatavilla, yksittäisten lippujen myynti käynnistyy huhtikuussa 2017.

 

Kenneth Greve: Kalevalanmaa
Kuvaaja: 2016 Saara Salmi
Suomen Kansallisooppera / Suomen Kansallisbaletti  


Kalevala Korun 80-vuotisjuhlanäyttely

10.11.2016

Rohkea. Ajassa. Aito. Suomen rakastetuin koru 80 vuotta
Vuosi 2017 on suuri juhlavuosi koko Suomelle. Vuosi on erityinen myös Suomen tunnetuimmalle koruyritykselle Kalevala Koru Oy:lle, joka täyttää samana vuonna 80 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi yritys esittelee Rohkea. Ajassa. Aito. Suomen rakastetuin koru 80 vuotta -näyttelyn, joka on myös osa Suomi 100-ohjelmaa. 

Kalevala Korun näyttely tuo esiin yrityksen roolia suomalaisessa yhteiskunnassa kautta vuosikymmenten.

Haluamme juhlia yhdessä Suomen ja suomalaisten kanssa. Siksi tuomme kuudelle suomalaiselle paikkakunnalle juhlanäyttelyn, joka yhdistää yrityksemme tarinan suomalaisiin yhteiskunnallisiin ja ajankohtaisiin teemoihin ja samalla peilaa esimerkiksi naiseuden roolia ja sen muutosta viime vuosikymmeninä. Haastamme myös näyttely-yleisöä pohtimaan tulevaisuuden mahdollisuuksia kanssamme, toteaa Kalevala Korun toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen.

Näyttely rakentuu kuuden eri teeman, ns. kuuden eri näyttelytilan kautta: 

  1. Kalevala Koru syntyy naisten rohkeudesta
  2. Suomalaista käsityötä ja huipputeknologiaa
  3. Modernia korumuotoilua ja muotia
  4. Ennakkoluulotonta yhteistyötä
  5. Arvoista tekoihin
  6. Tulevaisuutta luomassa

Teematilojen ohessa näyttelykävijä voi tutustua esillä oleviin yli 200 eri koruun kahdeksan vuosikymmenen ajalta. Näyttelyn eri teemat esitellään videoiden, valokuvien ja tarinoiden kautta kiinnostavalla ja monipuolisella tavalla. Näyttelykävijä voi virtuaalisen videon kautta solahtaa Kalevala Korun tehtaalle Helsingin Pitäjänmäkeen seuraamaan koruvalmistusta tai päästä kokeilemaan omia sepäntaitojaan kultasepän työpisteessä.

Näyttelyn on suunnittelut ja toteuttanut Kalevala Korun oma työryhmä. Näyttely on esillä vuoden 2017 ajan Oulussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Espoossa, Rovaniemellä ja siirtyy vuonna 2018 Lappeenrantaan.

Pohjois-Pohjanmaan museo, Oulu 19.1.–3.3. 2017

Suomen käsityön museo, Jyväskylä 11.3.–7.5.2017

Kuopion museo, Kuopio 13.5.–26.8.2017

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, Espoo 1.9.–22.10.2017

Rovaniemen taidemuseo, Rovaniemi 3.11.2017–4.3.2018

 

 

 

Kalevala Korun Kulttuurisäätiö jakaa noin 50.000 euroa apurahoja 16 hankkeelle

25.08.2016

Vuonna 1994 perustettu Kalevala Korun Kulttuurisäätiö jakaa tänä vuonna noin 50. 000 euroa apurahoja suomalaiselle kulttuurille. Apurahoista päätettäessä hallitus korosti erityisesti hankkeita, jotka toteuttivat säätiön vuoden erityisteemaa, Suomalaisen tulevaisuuden eväät. Kaikki 15 hanketta ovat ammattimaisesti toteutettuja ja niillä tavoitellaan laaja-alaista vaikuttavuutta eri ikäryhmissä ympäri Suomea. Kulttuurin kenttä on edustettuna monipuolisesti apurahoissa, joita myönnettiin julkaisuille, kädentaidoille, musiikille, näyttelyille, tutkimukselle sekä neljään tapahtumaprojektiin.

- Apurahat mahdollistavat mielenkiintoisia kulttuuriprojekteja eri puolilla Suomea ja tuovat toivottavasti paljon iloa, toteaa Kulttuurisäätiön puheenjohtaja Riitta Huuhtanen.

Tunnustuspalkinto Anna E. Karvoselle stadilaisten kansanlaulujen elävöittämisestä

Kulttuurisäätiö päätti apurahojen lisäksi myöntää tunnustuspalkinnon muusikko Anna E. Karvoselle. Karvonen nostaa Stadin kadonneet -yhtyeensä kanssa esiin helsinkiläisten omaa, katoavaa kansanmusiikkia.

Kadonneiden helsinkiläisten kansanlaulujen jäljille Karvonen pääsi käymällä läpi haastattelunauhoja ja muuta materiaalia muun muassa Kotimaisten Kielten Tutkimuskeskuksen äänitearkistosta, Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistosta ja Tampereen yliopiston kansanperinteen arkistoista. Lisäksi hän on jututtanut slangin taitajia ja onpa salapoliisityössä apua haettu myös sosiaalisesta mediasta.

- Anna E. Karvosen työ tekee helsinkiläistä perinnettä tutuksi raikkaalla ja elinvoimaisella tavalla.  Slangiksi laulettu kansanmusiikki on oiva esimerkki perinteen elävöittämisestä, toteaa Kulttuurisäätiön puheenjohtaja Riitta Huuhtanen.   

Katso vuoden 2016 apurahan saajat tästä.

 

 

Kalevala Koru ja BiiSafe tuovat markkinoille uuden älykorun

03.06.2016

Kalevala Koru ja Biisafe ovat kehittäneet yhteistyössä Kalevala Buddy -tuoteperheen korut, jotka ovat kotimaista huippumuotoilua yhdistettynä suomalaiseen insinööriosaamiseen. Kalevala Koru on tunnettu suomalainen koruvalmistaja, joka suunnittelee, valmistaa ja markkinoi korkealaatuisia koruja. BiiSafe on digitaalisten palveluiden kehittäjä, joka tunnetaan älykkäästä Buddy-tuotteestaan ja siihen liittyvistä pilvipalveluista. Vientiin panostava Biisafe uskoo laajan vientiyhteistyön mahdollisuuksiin myös Kalevala Buddyn osalta.

Kalevala Buddy on hopeinen koru, joka tarjoaa monia sovellusmahdollisuuksia. Buddy voidaan liittää sosiaaliseen piiriin omien läheisten kanssa ja se tarjoaa yhteydenpidon mahdollisuuksia. Buddy lisää turvallisuutta, sillä sen avulla voidaan jakaa sijainti oman lähipiirin kesken tai tarvittaessa pyytää apua. Buddy mahdollistaa aktiivisuuden mittauksen kehittyneen liikeanturoinnin avulla. Kalevala Buddy on korkeatasoisesti muotoiltu tuote, johon voidaan liittää sovelluksen avulla toivottu toiminnallisuus.

Yhteistyö toteutetaan Kalevala Korun oman Kalevala Innovation Lab -toiminnon alla tarkoituksena löytää parhaiten asiakkaita palvelevia ja markkinoilla kaivattuja tuotteita. Kalevala Innovation Lab toimii tiiviissä yhteistyössä kuluttajien ja eri alojen yritysten kanssa kehittäen uusia digitaalisia palveluita ja toiminnallisia sekä muotoilultaan vahvoja koruja. Parhaat tuotteet voidaan nostaa osaksi Kalevala Korun perusmallistoa.

Yhdessä kehitetty älykoru tuo molemmille yrityksille aivan uusia mahdollisuuksia palvella paremmin kuluttajia, kun samassa paketissa on nyt sekä hyvin muotoiltu koru, että arjessa apuna olevaa toiminnallisuutta. On hienoa kokeilla jotain uutta ja toivottavasti saamme tuotteen käyttäjiltä paljon arvokasta palautetta jatkokehitystä varten, toteaa Kalevala Korun tuotantojohtaja ja Innovation Labin vetäjä Terja Koskenoja.

Design on ollut BiiSafelle aina tärkeää. BiiSafe voitti jo ensimmäisellä tuotteellaan, BiiSafe Buddyllä arvostetun Red Dot design -palkinnon.

– BiiSafelle on kunnia tehdä yhteistyötä suomalaisen tunnetun ja laadukkaan koruvalmistajan ja muotoilun mestarin kanssa.  Yhteistyö Kalevala Korun kanssa on ollut mutkatonta ja edennyt ripeästi, kertoo BiiSafe Oy:n COO Jouni Suutarinen.

 Uudet älykorut tulevat ennakkotilattaviksi kesän 2016 aikana ja toimituksien on tarkoitus käynnistyä syksyn 2016 aikana.

 

 

 

Kalevala Koru ja Provinssi-festivaali lanseeraavat älykkään korurannekkeen

26.05.2016

Seinäjoella 30.6. - ­2.7.2016 järjestettävä Provinssi­‐festivaali ja Kalevala Koru uudistavat yhdessä festivaalien VIP‐tuotevalikoimaa. Yhteistyön tuloksena on syntynyt hopeinen rannekoru, joka toimii Provinssin uuden Premium VIP ­‐tuotekategorian festivaalirannekkeena. Korun helaosan sisään on sijoitettu NFC­‐siru, joka mahdollistaa erilaisia ominaisuuksia festivaaleilla tehdyistä ostoksista muihin festivaalielämystä tukeviin toimintoihin.

Provinssi lanseerasi viime kesänä ensimmäisenä suomalaisena festivaalina järjestelmän, joka mahdollisti VIP­‐asiakkaille maksamisen festivaalirannekkeisiin sijoitetuilla älysiruilla. RFID­‐ teknologiaan perustuvat Cashless­‐järjestelmät ovat yleistyneet johtavien kansainvälisten festivaalien keskuudessa ja niiden ennustetaan laajalti valtaavan kansainväliset festivaalimarkkinat lähitulevaisuudessa.

 Olemme innoissamme käynnistyneestä yhteistyöstä Kalevala Korun kanssa, joka tuottaa meille jälleen uuden pelinavauksen festivaalikentällä. Samanaikaisesti yhteistyö on meille luontevaa jatkumoa kiinnostuksellemme RFID­‐teknologiaa kohtaan, jonka potentiaali tapahtumasektorilla on hurja muutoinkin kuin rannekemaksamisen mahdollistajana. Teknologisten pelinavausten rinnalla yhteistyö tuo meille uudenlaisen lisäkierteen jatkuvasti kehittyvään VIP­‐tuotevalikoimaamme, kommentoi Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpunen.

Tuotekehitysyhteistyö on Kalevala Korulla osa kokeellista uutta Kalevala Innovation Lab ­‐toimintoa. Sen alla kehitetään ja kokeillaan uusia digitaalisia palveluita ja toiminnallisia, muotoilultaan vahvoja koruja. Innovation Lab toimii Kalevala Korun hautomona ja sen parhaat tuotteet saattavat nousta osaksi perusmallistoa. Yhteistyö Provinssin kanssa on Innovation Labin ensimmäisiä pioneeri­‐projekteja. Kehitystyö tapahtuu tiiviissä yhteistyössä kuluttajien ja eri alojen yritysten kanssa.

 Provinssin älyranneke on todella mielenkiintoinen pelinavaus Kalevala Innovation Labille. Näemme toiminnallisissa koruissa valtavan potentiaalin ja yhteistyössä Provinssin kanssa tehty älykäs ranneke antaa meille loistavan tilaisuuden päästä testaamaan toiminnallisuuksia käytännössä, keräämään palautetta käyttäjiltä ja kehittämään ratkaisuja eteenpäin. On ollut aivan mahtavaa tehdä yhteistyötä Provinssin kaltaisen ennakkoluulottoman organisaation kanssa ja kehittää yhdessä VIP­‐asiakkaiden elämystä tukevia ratkaisuja, joissa toiminnallisuus ja muotoilu yhdistyvät uudella tavalla, kertoo Kalevala Korun tuotantojohtaja ja Innovation Labin vetäjä Terja Koskenoja.

Provinssin Premium VIP -tuotepaketteja on saatavilla rajoitetusti ja ne sisältävät korurannekkeen lisäksi ruokailun festivaalin VIP­‐ravintolassa jokaisena lippupaketin voimassaolopäivänä. Provinssi­‐festivaali järjestetään Seinäjoella 30.6. ­‐ 2.7.2016. Festivaalin pääesiintyjinä nähdään muun muassa Rammstein, Cheek, Biffy Clyro ja myös Kalevala Korun kanssa yhteistyötä tekevä Nightwish.

 

 

 

! Käytät vanhaa selainta jota sivustomme ei tue. Päivittämällä selaimesi varmistat sivuston toimivuuden ja turvallisuuden.
Maksu- ja toimitustavat

Maksu- ja toimitustavat

Verkkokaupassamme käytössäsi ovat verkkopankit, luottokortit sekä Klarna Lasku, Erämaksu ja Tili. Tilauksen saat nopeasti R-Kioskille, pakettiautomaattiin, myymäläämme tai Postilla kotiovelle.

Tutustu maksu- ja toimitustapoihimme

Verkkokaupan asiakaspalvelu

Verkkokaupan asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 10 - 16 ja
online chat klo 13 - 21.

verkkokauppa@kalevalakoru.fi
0207 611 311 (mpm/pvm)

Huoltopalvelu

Korujen huoltopalvelu

Jos oma Kalevala Korusi rikkoontuu tai vaatii huoltoa, voit lähettää sen suoraan huoltopalveluumme. Täytä huoltotilauslomake ja seuraa ohjeita:

Lähetä korusi huoltoon

Huoltokyselyt: huolto@kalevalakoru.fi