Ajankohtaista

Kalevala Korun 80-vuotisjuhlanäyttely

10.11.2016

Rohkea. Ajassa. Aito. Suomen rakastetuin koru 80 vuotta
Vuosi 2017 on suuri juhlavuosi koko Suomelle. Vuosi on erityinen myös Suomen tunnetuimmalle koruyritykselle Kalevala Koru Oy:lle, joka täyttää samana vuonna 80 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi yritys esittelee Rohkea. Ajassa. Aito. Suomen rakastetuin koru 80 vuotta -näyttelyn, joka on myös osa Suomi 100-ohjelmaa. 

Kalevala Korun näyttely tuo esiin yrityksen roolia suomalaisessa yhteiskunnassa kautta vuosikymmenten.

Haluamme juhlia yhdessä Suomen ja suomalaisten kanssa. Siksi tuomme kuudelle suomalaiselle paikkakunnalle juhlanäyttelyn, joka yhdistää yrityksemme tarinan suomalaisiin yhteiskunnallisiin ja ajankohtaisiin teemoihin ja samalla peilaa esimerkiksi naiseuden roolia ja sen muutosta viime vuosikymmeninä. Haastamme myös näyttely-yleisöä pohtimaan tulevaisuuden mahdollisuuksia kanssamme, toteaa Kalevala Korun toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen.

Näyttely rakentuu kuuden eri teeman, ns. kuuden eri näyttelytilan kautta: 

  1. Kalevala Koru syntyy naisten rohkeudesta
  2. Suomalaista käsityötä ja huipputeknologiaa
  3. Modernia korumuotoilua ja muotia
  4. Ennakkoluulotonta yhteistyötä
  5. Arvoista tekoihin
  6. Tulevaisuutta luomassa

Teematilojen ohessa näyttelykävijä voi tutustua esillä oleviin yli 200 eri koruun kahdeksan vuosikymmenen ajalta. Näyttelyn eri teemat esitellään videoiden, valokuvien ja tarinoiden kautta kiinnostavalla ja monipuolisella tavalla. Näyttelykävijä voi virtuaalisen videon kautta solahtaa Kalevala Korun tehtaalle Helsingin Pitäjänmäkeen seuraamaan koruvalmistusta tai päästä kokeilemaan omia sepäntaitojaan kultasepän työpisteessä.

Näyttelyn on suunnittelut ja toteuttanut Kalevala Korun oma työryhmä. Näyttely on esillä vuoden 2017 ajan Oulussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Espoossa, Rovaniemellä ja siirtyy vuonna 2018 Lappeenrantaan.

Pohjois-Pohjanmaan museo, Oulu 19.1.–3.3. 2017

Suomen käsityön museo, Jyväskylä 11.3.–7.5.2017

Kuopion museo, Kuopio 13.5.–26.8.2017

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, Espoo 1.9.–22.10.2017

Rovaniemen taidemuseo, Rovaniemi 3.11.2017–4.3.2018

 

 

 

Kalevala Korun Kulttuurisäätiö jakaa noin 50.000 euroa apurahoja 16 hankkeelle

25.08.2016

Vuonna 1994 perustettu Kalevala Korun Kulttuurisäätiö jakaa tänä vuonna noin 50. 000 euroa apurahoja suomalaiselle kulttuurille. Apurahoista päätettäessä hallitus korosti erityisesti hankkeita, jotka toteuttivat säätiön vuoden erityisteemaa, Suomalaisen tulevaisuuden eväät. Kaikki 15 hanketta ovat ammattimaisesti toteutettuja ja niillä tavoitellaan laaja-alaista vaikuttavuutta eri ikäryhmissä ympäri Suomea. Kulttuurin kenttä on edustettuna monipuolisesti apurahoissa, joita myönnettiin julkaisuille, kädentaidoille, musiikille, näyttelyille, tutkimukselle sekä neljään tapahtumaprojektiin.

- Apurahat mahdollistavat mielenkiintoisia kulttuuriprojekteja eri puolilla Suomea ja tuovat toivottavasti paljon iloa, toteaa Kulttuurisäätiön puheenjohtaja Riitta Huuhtanen.

Tunnustuspalkinto Anna E. Karvoselle stadilaisten kansanlaulujen elävöittämisestä

Kulttuurisäätiö päätti apurahojen lisäksi myöntää tunnustuspalkinnon muusikko Anna E. Karvoselle. Karvonen nostaa Stadin kadonneet -yhtyeensä kanssa esiin helsinkiläisten omaa, katoavaa kansanmusiikkia.

Kadonneiden helsinkiläisten kansanlaulujen jäljille Karvonen pääsi käymällä läpi haastattelunauhoja ja muuta materiaalia muun muassa Kotimaisten Kielten Tutkimuskeskuksen äänitearkistosta, Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistosta ja Tampereen yliopiston kansanperinteen arkistoista. Lisäksi hän on jututtanut slangin taitajia ja onpa salapoliisityössä apua haettu myös sosiaalisesta mediasta.

- Anna E. Karvosen työ tekee helsinkiläistä perinnettä tutuksi raikkaalla ja elinvoimaisella tavalla.  Slangiksi laulettu kansanmusiikki on oiva esimerkki perinteen elävöittämisestä, toteaa Kulttuurisäätiön puheenjohtaja Riitta Huuhtanen.   

Katso vuoden 2016 apurahan saajat tästä.

 

 

Kalevala Koru ja BiiSafe tuovat markkinoille uuden älykorun

03.06.2016

Kalevala Koru ja Biisafe ovat kehittäneet yhteistyössä Kalevala Buddy -tuoteperheen korut, jotka ovat kotimaista huippumuotoilua yhdistettynä suomalaiseen insinööriosaamiseen. Kalevala Koru on tunnettu suomalainen koruvalmistaja, joka suunnittelee, valmistaa ja markkinoi korkealaatuisia koruja. BiiSafe on digitaalisten palveluiden kehittäjä, joka tunnetaan älykkäästä Buddy-tuotteestaan ja siihen liittyvistä pilvipalveluista. Vientiin panostava Biisafe uskoo laajan vientiyhteistyön mahdollisuuksiin myös Kalevala Buddyn osalta.

Kalevala Buddy on hopeinen koru, joka tarjoaa monia sovellusmahdollisuuksia. Buddy voidaan liittää sosiaaliseen piiriin omien läheisten kanssa ja se tarjoaa yhteydenpidon mahdollisuuksia. Buddy lisää turvallisuutta, sillä sen avulla voidaan jakaa sijainti oman lähipiirin kesken tai tarvittaessa pyytää apua. Buddy mahdollistaa aktiivisuuden mittauksen kehittyneen liikeanturoinnin avulla. Kalevala Buddy on korkeatasoisesti muotoiltu tuote, johon voidaan liittää sovelluksen avulla toivottu toiminnallisuus.

Yhteistyö toteutetaan Kalevala Korun oman Kalevala Innovation Lab -toiminnon alla tarkoituksena löytää parhaiten asiakkaita palvelevia ja markkinoilla kaivattuja tuotteita. Kalevala Innovation Lab toimii tiiviissä yhteistyössä kuluttajien ja eri alojen yritysten kanssa kehittäen uusia digitaalisia palveluita ja toiminnallisia sekä muotoilultaan vahvoja koruja. Parhaat tuotteet voidaan nostaa osaksi Kalevala Korun perusmallistoa.

Yhdessä kehitetty älykoru tuo molemmille yrityksille aivan uusia mahdollisuuksia palvella paremmin kuluttajia, kun samassa paketissa on nyt sekä hyvin muotoiltu koru, että arjessa apuna olevaa toiminnallisuutta. On hienoa kokeilla jotain uutta ja toivottavasti saamme tuotteen käyttäjiltä paljon arvokasta palautetta jatkokehitystä varten, toteaa Kalevala Korun tuotantojohtaja ja Innovation Labin vetäjä Terja Koskenoja.

Design on ollut BiiSafelle aina tärkeää. BiiSafe voitti jo ensimmäisellä tuotteellaan, BiiSafe Buddyllä arvostetun Red Dot design -palkinnon.

– BiiSafelle on kunnia tehdä yhteistyötä suomalaisen tunnetun ja laadukkaan koruvalmistajan ja muotoilun mestarin kanssa.  Yhteistyö Kalevala Korun kanssa on ollut mutkatonta ja edennyt ripeästi, kertoo BiiSafe Oy:n COO Jouni Suutarinen.

 Uudet älykorut tulevat ennakkotilattaviksi kesän 2016 aikana ja toimituksien on tarkoitus käynnistyä syksyn 2016 aikana.

 

 

 

Kalevala Koru ja Provinssi-festivaali lanseeraavat älykkään korurannekkeen

26.05.2016

Seinäjoella 30.6. - ­2.7.2016 järjestettävä Provinssi­‐festivaali ja Kalevala Koru uudistavat yhdessä festivaalien VIP‐tuotevalikoimaa. Yhteistyön tuloksena on syntynyt hopeinen rannekoru, joka toimii Provinssin uuden Premium VIP ­‐tuotekategorian festivaalirannekkeena. Korun helaosan sisään on sijoitettu NFC­‐siru, joka mahdollistaa erilaisia ominaisuuksia festivaaleilla tehdyistä ostoksista muihin festivaalielämystä tukeviin toimintoihin.

Provinssi lanseerasi viime kesänä ensimmäisenä suomalaisena festivaalina järjestelmän, joka mahdollisti VIP­‐asiakkaille maksamisen festivaalirannekkeisiin sijoitetuilla älysiruilla. RFID­‐ teknologiaan perustuvat Cashless­‐järjestelmät ovat yleistyneet johtavien kansainvälisten festivaalien keskuudessa ja niiden ennustetaan laajalti valtaavan kansainväliset festivaalimarkkinat lähitulevaisuudessa.

 Olemme innoissamme käynnistyneestä yhteistyöstä Kalevala Korun kanssa, joka tuottaa meille jälleen uuden pelinavauksen festivaalikentällä. Samanaikaisesti yhteistyö on meille luontevaa jatkumoa kiinnostuksellemme RFID­‐teknologiaa kohtaan, jonka potentiaali tapahtumasektorilla on hurja muutoinkin kuin rannekemaksamisen mahdollistajana. Teknologisten pelinavausten rinnalla yhteistyö tuo meille uudenlaisen lisäkierteen jatkuvasti kehittyvään VIP­‐tuotevalikoimaamme, kommentoi Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpunen.

Tuotekehitysyhteistyö on Kalevala Korulla osa kokeellista uutta Kalevala Innovation Lab ­‐toimintoa. Sen alla kehitetään ja kokeillaan uusia digitaalisia palveluita ja toiminnallisia, muotoilultaan vahvoja koruja. Innovation Lab toimii Kalevala Korun hautomona ja sen parhaat tuotteet saattavat nousta osaksi perusmallistoa. Yhteistyö Provinssin kanssa on Innovation Labin ensimmäisiä pioneeri­‐projekteja. Kehitystyö tapahtuu tiiviissä yhteistyössä kuluttajien ja eri alojen yritysten kanssa.

 Provinssin älyranneke on todella mielenkiintoinen pelinavaus Kalevala Innovation Labille. Näemme toiminnallisissa koruissa valtavan potentiaalin ja yhteistyössä Provinssin kanssa tehty älykäs ranneke antaa meille loistavan tilaisuuden päästä testaamaan toiminnallisuuksia käytännössä, keräämään palautetta käyttäjiltä ja kehittämään ratkaisuja eteenpäin. On ollut aivan mahtavaa tehdä yhteistyötä Provinssin kaltaisen ennakkoluulottoman organisaation kanssa ja kehittää yhdessä VIP­‐asiakkaiden elämystä tukevia ratkaisuja, joissa toiminnallisuus ja muotoilu yhdistyvät uudella tavalla, kertoo Kalevala Korun tuotantojohtaja ja Innovation Labin vetäjä Terja Koskenoja.

Provinssin Premium VIP -tuotepaketteja on saatavilla rajoitetusti ja ne sisältävät korurannekkeen lisäksi ruokailun festivaalin VIP­‐ravintolassa jokaisena lippupaketin voimassaolopäivänä. Provinssi­‐festivaali järjestetään Seinäjoella 30.6. ­‐ 2.7.2016. Festivaalin pääesiintyjinä nähdään muun muassa Rammstein, Cheek, Biffy Clyro ja myös Kalevala Korun kanssa yhteistyötä tekevä Nightwish.

 

 

 

Suomalaisten korumuotoilijoiden kärkikaarti yhteistyöhön Kalevala Korun kanssa

28.04.2016

Pohjoinen valo -teema tulkitaan kotimaisen jalokiven kautta.

Suomen suurin korualan yritys valmistautuu ensi vuoden 80-vuotisjuhlaansa jo nyt. Mukaan kutsutuille kahdeksalle muotoilijalle on kullekin annettu inspiraation lähteeksi harvinainen suomalainen jalokivi – Luumäen berylli.

Omistamme kokoelman harvinaisia kotimaisia jalokiviä, ja juhlavuoden teemaa pohdittaessa tuntui oikealta luoda uusi ja uniikki korukokoelma juuri näistä harvinaisuuksista. Kokoelman arvoa lisää se, että kaikki kahdeksan korumuotoilijaa, jotka kutsuimme suunnittelutyöhön, myös ottivat haasteen vastaan. Luvassa on varmasti hyvin erilaisia, mutta mielenkiintoisia ja ainutlaatuisia tulkintoja Pohjoisen valon teemasta, ennustaa Kalevala Korun toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen.

Kahdeksan korun kokoelma tullaan esittelemään Kalevala Korun syntymäpäivänä 8.12.2017, jonka jälkeen korut tulevat myyntiin.

Mukaan kutsutut korumuotoilijat ovat Tiina Arkko, Taru Harmaala Chaloff, Kirsti Doukas, Heli Kauhanen, Chao-Hsien Kuo, Pekka Kulmala, Olli Lindroos sekä Petri Pulliainen (muotoilijoiden esittelyt alla).

Jokainen mukana oleva muotoilija on myös oman alansa yrittäjä, joten on hienoa, että voimme tehdä yhteistyötä yli yritysrajojen. Lisäksi pidän tärkeänä, että näin Suomen 100-vuotisjuhlan kynnyksellä voimme muistuttaa siitä vahvasta osaamisesta, joka korualalla Suomessa on; perinteet ja pohja osaamiselle on luotu jo itsenäistymisen aikoihin, osaaminen on siirtynyt sukupolvelta toiselle ja kotimainen valmistus on edelleen vahva ja voimissaan. Voisin sanoa, että kultasepänala teollisuudenalanakin on harvinaisen kotimainen, kertoo Huuhtanen. 

Beryllikokoelman suunnittelijat: 

Tiina Arkko

Kultaseppä, korumuotoilija ja vuoden 2007 Vuoden Kultaseppä Tiina Arkko luottaa puhtaisiin ja selkeisiin linjoihin. Hopeasta on muodostunut Arkon lempimateriaali. Muotoilutyössään hän pyrkii karsimaan kaiken ylimääräisen pois ja haluaa antaa muodon puhua puolestaan. Vuodesta 1997 lähtien Arkko on toiminut yrittäjänä OZ Jewel Oy:ssä yhdessä hopeaseppä Vesa Nilssonin kanssa. Tätä ennen hän on toiminut itsenäisenä yrittäjänä sekä kultaseppänä Georg Jensenillä Tanskassa.
Tämä yhteistyö muiden alan muotoilijoiden kanssa on huikea juttu, jossa olen ilolla mukana.

 Kirsti Doukas

Korumuotoilija, Vuoden 1999 Vuoden Kultaseppä ja vuonna 2006 muotoilun valtionpalkinnolla palkittu Kirsti Doukas pitää muotoilutyössään tärkeänä tarinan kertomista ja merkityksen antamista. Hän on korusuunnittelun suhteen utelias ja haluaa usein kokeilla uusimpia mahdollisia tekniikoita. Tällä hetkellä häntä kiinnostaa 3D printattu polyamidi.
Perinteisen tekniikan yhdistäminen uusimpaan teknologiaan on minusta todella innostavaa.

Doukas käyttää muotoilutyössään eri metalleja, kiviä ja lasia.
– Yhteistyö meidän kahdeksan hyvinkin erilaisen muotoilijan kesken on todella innostava ajatus. Paitsi lopputulos, myös matka sinne ja yritysrajojen ylittäminen on hieno ja poikkeuksellinen asia alallemme.

Taru Harmaala Chaloff

Muotoilija, kultaseppä Taru Harmaala Chaloff ei halua kulkea muotoilutyössään perinteisiä polkuja.
Pyrin omaperäiseen muotoiluun, jossa näkyy oma kädenjälkeni. Pidän minimalistisista muodoista, joista on riisuttu kaikki turha pois.

Harmaala Chaloff toivoo, että hänen korunsa herättävät katsojan mielikuvituksen. Korujen materiaali on usein hopea. Hän on suunnitellut koruja Kalevala Korulle ja Lapponia Jewelrylle. Hän on työskennellyt kultaseppänä ja korumuotoilijana myös USA:ssa.
Olen todella otettu kutsusta tähän muotoilijajoukkoon, koska Suomessa on valtavasti lahjakkaita ja osaavia muotoilijoita.

 Heli Kauhanen

Lahdessa asuva muotoilija, taiteen maisteri Heli Kauhanen suunnittelee koruja ja opettaa korumuotoilua. Hänen suunnittelutyönsä nojaa tunteeseen.
Korujen pitää viestiä tunnetta. Koruissa pitää olla herkkyyttä, tunnetta ja tekstuuria.

Lempimateriaaleikseen Kauhanen mainitsee hopean ja titaanin. Hopeaa siksi, että se on pehmeää ja valkoista, titaania siksi, että sillä on erikoinen ominaisuus värjäytyä. Metallit puhuvat usein Kauhasen työssä puolestaan, mutta lempikivekseen hän mainitsee kirkkaan vuorikiteen, jossa on ihanteellinen jään ja veden sävy.
Tämä yhteistyö korualan muotoilijoiden kanssa on mielestäni kulttuuriteko. On aivan mahtavaa olla mukana, tämä on minulle muotoilijana hieno kunnia.

 Chao-Hsien Kuo

Elegantista muotoilukielestään tunnettu kultaseppämestari ja korumuotoilija Chao-Hsien Kuo pitää tärkeänä muotoillessaan korujen sulavaa liikkuvuutta, flow´ta. Korun pitää ilmaista kauneutta sanomatta kuitenkaan liikaa. Kuo on asunut Suomessa 15 vuotta ja pitää tyyliään enemmän suomalaisena kuin aasialaisena.  

Omalle Chao & Eero yritykselleen työskentelevä Kuo pitää yhteistyötä muiden muotoilijoiden kanssa innostavana.
En ole suunnitellut kivestä pitkään aikaan mitään. Onkin mielenkiintoista päästä suunnittelemaan tästä harvinaisesta kivestä juhlavuoden koru.

Pekka Kulmala

Kultaseppämestari ja vuoden 2011 Vuoden Kultaseppä Pekka Kulmalan korut pohjautuvat klassiseen muotokieleen ja moderniin lähestymistapaan. Omassa Kultaseppä Kulmala -yrityksessään hän poimii töihinsä vaikutteita glamourista, maailmantähdistä ja vanhasta Hollywoodista. Koruissa sädehtivät usein värikkäät jalokivet ja hohtavat timantit.
Paras kumppani hienolle värilliselle kivelle on timantti. Metalleista eniten käytössä ovat korkeapitoiset kultaseokset eri väreissään sekä platina.

Kalevala Koru on tuttu saman alan toimija ja Kulmala ei epäröinyt lähteä mukaan kutsun saatuaan.
Koen kutsun kunnia-asiana. Kalevala Koru on minulle lämmin, ystävällinen ja esimerkillinen yritys. Meillä tulee olemaan varmasti hauskaa projektin aikana.

 Olli Lindroos

Uutta korua suunnitellessaan E. Lindroosin luova johtaja ja korumuotoilija Olli Lindroos miettii ensiksi korun valmiiksi mielessään pienimpiä yksityiskohtiaan myöten.
Minun on saatava visio lukittumaan mielessäni selkeästi ja tämä pohjatyö on tehtävä perinpohjaisesti. Vasta tämän tehtyäni piirrän viivoja paperille.

Lindroos on tunnettu kultakoruistaan, joihin hän yhdistää kiviä. Hänen mukaansa kivillä saa koruihin iloa ja loistetta. Korun pitää myös näyttää hyvältä joka puolelta katsottuna. Se on hänen mukaansa klassisen korun määritelmä.
On ehdottoman hienoa olla mukana tässä kahdeksan suunnittelijan tiimissä ja suunnitella beryllikoru juuri Kalevala Korulle.

 Petri Pulliainen

Korumuotoilijan, kultasepän ja tämän vuoden 2016 Vuoden Kultasepän Petri Pulliaisen suunnittelufilosofian voi kiteyttää lausahdukseen Function defines form. Yksi Aito Helsinki Oy:n omistajista ja yrityksessä työskentelevä Pulliainen tunnetaan kenties parhaiten haponkestävästä ruostumattomasta teräksestä sekä Damascus-teräksestä valmistetuista vihkisormuksista, joihin hän yhdistää jalokiviä. Hän on yksi ainoita suomalaisia kultaseppiä, joka osaa taidokkaasti käsitellä vaikeaksi koettua pulverimaista Damascus-terästä.
Olen seminörtti, eli käytän työssäni tietokonetta ja minua kiinnostavat kaikki uudet ja usein haastavat pinnoitteet ja materiaalit. Materiaali määrittelee käyttökohteen. 

 

Odotetut Kalevala Korun uutuudet kruunaavat kevään ja kesän juhlat

24.02.2016

Kalevala Korun kevään 2016 uutuudet ovat monipuolinen valikoima tämän päivän korunkäyttäjien tulevia suosikkeja – hopeaa, kirkasta pronssia ja hehkuvia värejä. Miesten korumallisto laajentuu Kantti-sarjalla. Hopeinen Ystävänristi-riipus tukee Kotimaanavun Suurella Sydämellä -vapaaehtoistoimintaa.

Kevään uutuudet edustavat nuorekasta ja trendikästä muotoilua.

Mallistossa korostuvat eri materiaalien raikkaat ja ennakkoluulottomat yhdistelmät ja siinä on pyritty huomioimaan myös erilaiset korunkäyttäjäryhmät sekä kevään ja kesän juhlien lahjaideat, toteaa Kalevala Korun muotoilujohtaja Kirsti Doukas.

Malliston lanseeraus käynnistyi luontevasti ystävänpäivänä leikkisällä Euran sydän -riipuksella. Materiaaliksi valikoitui poikkeuksellisesti värjätty alumiini ja värisävyt kirkkaan punainen, sininen ja lila. Viime vuonna julkistettu Sydänystävä-riipus tuotiin mallistoon nyt rosekultaisena.
 

Herkkää ja rohkeaa

Korumuotoilija Tiina Arkon Haave-sarja (kuvassa) saa innoituksensa seppelemäisistä muodoista. Herkkä hopeasarja on suunniteltu hienovaraisten korujen ystäville. Korusarjaan kuuluvat kaula- ja rannekoru sekä rengasmaiset korvakorut.

Näyttävän Hehku-korusarjan on suunnitellut italialainen Antonio Mazzamauro. Hän on tunnettu rohkeista linjoista ja poikkeuksellisista väriyhdistelmistä, jotka ovat ihastuttaneet Kalevala Korun korunkäyttäjiä mm. hänen aiemmin suunnittelemassaan Kosmos-sarjassa. Uudessa korusarjassa Mazzamauro yhdistelee taidokkaasti hohtavaa pronssia ja Swarovskin syvänvihreää lasia luodakseen modernin korukokonaisuuden.

Hehku-mallisto ottaa vaikutteita muodin maailmasta ja puhuttelee pukeutumisesta ja muodista kiinnostuneita, toteaa Kirsti Doukas.

Korumuotoilija Elina Makkonen on tänä vuonna inspiroitunut miesten koruista. Hän on suunnitellut keväälle Kantti-sarjan, jossa hän yhdistää hopeaa ja nahkaa napakaksi kokonaisuudeksi. Korusarjaan kuuluvat nahkainen rannekoru ja hopeiset kalvosinnapit sekä solmioneula.

Ystävänristi on koru elämän tärkeisiin hetkiin. Suunnittelija Tiina Lahtisen mukaan koru antaa voimaa kulkea elämän polkua eteenpäin. Korulla tuetaan Kotimaanavun Suurella Sydämellä -vapaaehtoistoimintaa, jossa keskeistä on välittäminen ja huolenpito lähimmäisestä.

Ripaus retroa modernissa tulkinnassa

Vesa Nilssonin korusarja Pyörre yhdistää iloisesti 1950-luvun vaikutteita tässä päivässä. Korusarja tarjoaa mahdollisuuksia yhdistellä materiaaleja keskenään. Korusarjaa valmistetaan kirkkaasta pronssista ja oksidoidusta hopeasta. Korun pyöreä muoto yhdistää kauniisti valoja ja varjoja.

Tekstiilisuunnittelijana tunnettu Erja Hirvi on suunnitellut Kalevala Koruun nyt kolmannen korumallistonsa. Näyttävä ja muotoilultaan rohkea Tuuli on saanut innoituksensa Hirven tutkittua pyöreää muotoa ja sen loputtomia mahdollisuuksia. Hirven mukaan ympyrä on muotona mielenkiintoinen, koska sillä ei ole alkua eikä loppua sekä se symboloi elämän kiertokulkua.

Korut ovat myynnissä Kalevala Korun omissa myymälöissä sekä verkkokaupassa 18.3. lähtien sekä valtuutetuilla jälleenmyyjillä 21.3. alkaen. Euran sydän-riipukset ja Sydänystävä ovat jo kaupoissa.

 

Kalevala Koru julkistaa K8SI-korun yhdessä Teemu Selänteen kanssa

11.11.2015

Kalevala Koru esittelee tänä syksynä K8SI-korun, joka on suunniteltu yhteistyössä Suomen tunnetuimman jääkiekkoilijan Teemu Selänteen kanssa. Koru tulee myyntiin marraskuun puolivälissä.

Kalevala Koru tuo tämän syksyn mallistoon K8SI-korun. Koru on suunniteltu yhdessä Suomen tunnetuimman jääkiekkoilijan Teemu Selänteen kanssa.

– Teemun kanssa on ollut todella hauska suunnitella uutta korua. Hän on eittämättä Suomen rakastetuin ja ihailluin jääkiekkoilija, suuri suomalainen urheilija ja maailmallakin hyvin tunnettu. Oli siis selvää, että meidän täytyi tehdä Teemulle oma koru – hän on sen totisesti ansainnut, toteaa Kalevala Korun toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen

Hopeisen kaulakorun suunnittelu lähti Teemun pelinumerosta 8. Korun pinnalla näkyy niin ikään luistimien viiltoja, jotka kuvaavat Teemun viettämää aikaa jäällä.

– Olen syntynyt perheeseen, jossa opetettiin uskomaan unelmiin ja kovaan työntekoon. Numero kahdeksan on aina seurannut mukanani. Kahdeksan oli jo ensimmäisen pelipaitani numero, ja äärettömyyden symbolina se edustaa minulle ikuista liikettä. Se kuvastaa myös omaa elämänasennettani, sanoo Teemu Selänne.  

Selänne toteaa, että korumaailmassa ja jääkiekossa on paljon yhtäläisyyksiä.
– Jääkiekkoa ja korumaailmaa yhdistävät kädentaito, mielikuvitus ja viimeistelyn jälki. Myös suomalaisuus on minulle tärkeää. Arvostan sitä todella paljon.

Riitta Huuhtanen on luotsannut läpi jo useamman yhteistyöprojektin tunnettujen korukasvojen kanssa. Teemu Selännettä ennen yhteistyötä on tehty mm. Duudsonien ja Suomen kansainvälisesti tunnetuimman Nightwish-yhtyeen kanssa. Huuhtasen mukaan yhteistyö on ollut aina molempia osapuolia innostavaa.
– Nämä yhteistyömuodot ovat olleet antoisia, koska yhteistyö on perustunut vahvaan haluun luoda uutta ja yleisöä puhuttelevaa yhdessä. Olemme Suomen tunnetuin ja lukuisille suomalaisille tärkeä korubrändi. Yhteistyökumppanimme niin ikään ovat tunnettuja, rakastettuja ja ihailtuja – rohkeasti omia unelmiaan tavoittelevia suomalaisia. Lisäksi kaikki kumppanimme tekevät myös kansainvälistä uraa ja vievät siten suomalaisuutta maailmalle. Kaikkien kanssa yhteistyö on loksahtanut heti kohdalleen ja sitä on ollut todella hauska tehdä – uskoisin molemmin puolin - toteaa Huuhtanen. 

Tutustu uuteen K8SI-koruun! >

 

! Käytät vanhaa selainta jota sivustomme ei tue. Päivittämällä selaimesi varmistat sivuston toimivuuden ja turvallisuuden.
Maksu- ja toimitustavat

Maksu- ja toimitustavat

Verkkokaupassamme käytössäsi ovat verkkopankit, luottokortit sekä Klarna Lasku, Erämaksu ja Tili. Tilauksen saat nopeasti R-Kioskille, pakettiautomaattiin, myymäläämme tai Postilla kotiovelle.

Tutustu maksu- ja toimitustapoihimme

Verkkokaupan asiakaspalvelu

Verkkokaupan asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 10 - 16 ja
online chat klo 13 - 21.

verkkokauppa@kalevalakoru.fi
0207 611 230 (mpm/pvm)

Huoltopalvelu

Korujen huoltopalvelu

Jos oma Kalevala Korusi rikkoontuu tai vaatii huoltoa, voit lähettää sen suoraan huoltopalveluumme. Täytä huoltotilauslomake ja seuraa ohjeita:

Lähetä korusi huoltoon

Huoltokyselyt: huolto@kalevalakoru.fi